Moarte SUBITĂ a unui PROFESOR şi REGIZOR cunoscut

Gheorghe Dinu, Profesorul universitar şi regizor a murit la 60 de ani. Anuțul tragic a fost făcut pe pagina de socializare, Uniunea Artiştilor Plastici (UAP), filiala din judeţul Maramureş.

RomaniaTV.net
31 mai 2017, 07:25
Moarte SUBITĂ a unui PROFESOR şi REGIZOR cunoscut

Bărbatul era internet internat la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare. El a suferit o fractură la picior, însă avea și alte probleme care îi puneau viața în pericol, potrivit dcnews.ro.

Atât jurnaliştii din Baia Mare, cât și pompieri militari, dar şi necunoscuţi au fost impresionați de mesajul postat pe pagina de socializare a bărbatului în care se solicita sângele necesar unor transfuzii.

Profesorul universitar, Gheorghe Dinu a filmat pentru prima împreună cu regizori români, de calibru, printre care s-a aflat şi regretatul Sergiu Nicolaescu.

Citeşte şi Masterclass cu regizorul Iosif Demian, la Facultatea de Arte Hyperion

A fost și cameraman pentru calenele de televiziune TVR, TVR Cluj şi Antena 1 și pentru mult timp a fost inițiatorul unor televiziuni locale din Baia Mare, pregătind o nouă generaţie de operatori imagine, dar şi la înzestrarea logistică a televiziunilor din judeţ.

De asemenea el mai preda la Facultatea de Jurnalism din cadrul Centrului Universitar Nord – Baia Mare. El îi învăța pe studenţi arta imaginii, iar o parte din realizările sale fotografice s-au regăsit în cadrul unor expoziţii dedicate.

„Gheorghe Dinu, remarcabil artist al imaginii fotografice de artă şi de film, creator cunoscut şi în domeniul televiziunii şi a creaţiei creaţiei cinematografice” îl defineşte mesajul UAP – Maramureş pe profesorul multor generaţii de jurnalişti tv pe care i-a pregătit pe băncile facultăţii şi în orele de practică îndelungată.