Modele de tatuaje pe care posesorii le vor cel mai des şterse. Ce i-a solicitat o călugăriţă tatuatorului

Arta pe piele este tot mai apreciată în ultimii ani. Tatuajele sunt o bună metodă de exprimare a trăirilor, a iubirii sau a suferinţei, sunt folosite pentru a aduce un omagiu sau pentru a marca un moment important din viaţa cuiva. Exprimând o varietate de trăiri, mulţi oameni, indiferent de vârstă, apelează la ele.

19 iul. 2022, 11:49
Modele de tatuaje pe care posesorii le vor cel mai des şterse. Ce i-a solicitat o călugăriţă tatuatorului

Din diferite motive, însă, unii aleg să renunţe la ele. Şi, se pare, că nu sunt puţini cei care ajung la concluzia că respectivele desene nu îi mai reprezintă. Sibianul Andrei Neagu este un tânăr afacerist care se ocupă în prezent de eliminarea tatuajelor. Ideea i-a venit pronind de la cazul propriu. Mai exact, Andrei a vrut să își elimine un tatuaj de pe braț, pe care îl acoperise cu altul, iar rezultatul nu a fost cel aşteptat.

În timpul pandemiei, când nu puteam deschide cafeneaua, mă gândeam zi și noapte ce aș putea face și ce altceva ar merge. Așa mi-a venit ideea să îmi fac salon de scoatere a tatuajelor și am început cu tatuajul meu de pe braț. După un an am făcut cursuri la București și mi-am luat un aparat mult mai mai performant, iar acum urmează să achiziționez un aparat de ultimă generație”, a declarat Andrei Neagu pentru oradesibiu.ro.

Modele de tatuaje pe care posesorii le vor cel mai des şterse

Foarte mulți sibieni care trec pragul salonului lui Andrei Neagu vin cu tatuaje făcute în vremea adolescenţei sau în perioade în care nu ştiau exact ce fac, cum ar fi după beţii. Unii vor să renunțe la tatuaje pentru că nu au ieșit cum se așteptau, alții vor să se înscrie la Academia de Poliție și sunt nevoiți să le elimine pentru a putea fi acceptați. Aşa cum era de aşteptat, unele dintre cel mai des întâlnite tatuaje pe care posesorii le-au vrut scoase sunt cele reprezentând numele foştilor iubiţi. Urmează tatuajele cu păsări sau cruci.

modele de tatuaje
Sursă foto: Pagina de Facebook Indepartare – Stergere Tatuaje Andrei-Sibiu

Printre clienţii salonului manageriat de Andrei s-a aflat şi o călugăriţă.

O călugăriță a venit să își scoată un tatuaj care se întindea pe jumătate de braț, unul pe piept și unul care acoperea inclusiv sprâncenele. În altă zi a venit un băiat de 19 ani să își scoată tatuajul pe care îl făcuse cu o seară înainte, la beție. Își tatuase o lacrimă pe obraz, însă nu am putut să îl ajut pentru că tatuajul era mult prea proaspăt și putea rămâne cu cicatrice. I-am zis să mai aștepte până se vindecă și după aia putem interveni fără riscuri – până atunci să îl acopere cu fond de ten”, adaugă sibianul.

Citeste si Singura ţară în care tatuajele sunt interzise. Pedepse cu închisoarea pentru artiştii tatuatori

Ştergerea unui tatuaj costă mai mult decât realizarea lui

Afaceristul atrage atenţia asupra faptului că acoperirea unui tatuaj vechi cu unul nou nu este deloc o idee bună. Ştergerea necesită mai multe ședințe, iar durerea este mai mare.

Dacă acoperi un tatuaj, la un moment dat o să iasă deasupra celui nou și nu o să se mai înțeleagă nimic. Același lucru l-am pățit și eu – după 6 luni se vedea tatuajul vechi deasupra celui nou și nu mai era clar desenul. Atunci am luat decizia să le scot pe amândouă, iar mai apoi să îmi tatuez altceva”, spune Andrei Neagu.

De menţionat că scoaterea unui tatuaj costă mai mult decât realizarea lui în principal din cauza aparaturii ultraperformante al cărui preţ este foarte mare, ajungând la mii de euro. Scoaterea celui mai mic tatuaj costă 100 lei și poate ajunge la suma de 2500 de lei dacă tatuajul are dimensiuni mari și necesită mai mult de zece ședințe pentru a fi eliminat complet.

Citeste si Jucătorii naționalei României, ridiculizați de legendele „tricolore”: „Doar bani, manele, gagici și tatuaje./ Alibec, mai gras ca mine, a făcut întindere când și-a luat chiloții pe el”