Modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, publicată în Monitorul Oficial, după o oră de la adoptare

Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial, la aproximativ o oră de la adoptarea de către plen, opoziţia acuzând PSD şi ALDE că se grăbesc, astfel, să adopte modificările legilor justiţiei.

RomaniaTV.net
13 dec. 2017, 11:33
Modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, publicată în Monitorul Oficial, după o oră de la adoptare

„Monitorul Oficial a a executat, iar legile Justiţiei vot fi puse pe masa lui Dragnea, cum v-aţi dorit”, a acuzat, miercuri, în plen, liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan, după publicarea în Monitor a modificării Regulamentului.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, i-a replicat lui Turcan că Monitorul Oficial era obligat să publice ceea ce s-a votat în Parlament.

Plenul Camerei a votat, miercuri, modificarea Regulamentului Camerei, care prevede că dacă unul dintre amendamente a fost acceptat, celelalte amendamente se consideră respinse, în condiţiile în care PNL, USR şi PMP s-au opus vehement.

Textul adoptat de plen, ca modificare a Regulamentului, are următorul conţinut: „După ce timpul de dezbatere stabilit în funcţie de complexitatea raportului a fost epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială”.

Opoziţia a criticat vehement, la dezbateera acestei modificări propuse de deputatul PSD Eugen Nicolicea, faptul că majoritatea PSD-ALDE, la care s-a raliat şi UDMR, încearcă să elimine dezbaterile în ceea ce priveşte legile justiţiei, care figurează pe ordinea de zi a plenului din aceeaşi zi – este vorba de modificările propuse la legea privind organizarea judiciară şi la legea privind CSM.

Miercurea trecută, dezbaterile la prima dintre legile justiţiei – privind Statutul magistraţilor – au durat peste 11 ore, din cauza votării amendamet cu amendament, fapt care a determinat majoritatea PSD-ALDE să impună această modificarea Regulamentului privind reglementarea strictă a timpului de dezbateri.