Modificări cu o zi înainte de începerea anului şcolar. Anisie: Au fost unele şcoli care au solicitat altceva decât ce au decis iniţial

Ministrul Educației a declarat că au existat unități de învățământ din București care au solicitat pe ultima sută de metri schimbarea scenariului pentru începerea anului școlar. Decizia urmează să fie luată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Capitală. De asemenea, ministrul a precizat că situații speciale au apărut la Școala Centrală și la o grădiniță din București.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 07:18
Modificări cu o zi înainte de începerea anului şcolar. Anisie: Au fost unele şcoli care au solicitat altceva decât ce au decis iniţial

Monica Anisie susține că decizia va fi luată de Comitetul pentru Situații de Urgență. „Nu noi decidem, ci Comitetul pentru Situații de Urgență. Au fost unele școli care au solicitat altceva decât au decis inițial”.

„Sunt două unităţi de învăţământ – Şcoala Centrală şi o grădiniţă – Zâna Florilor, care au solicitat prin decizia consiliului de administraţie instituirea codului roşu. Ea a fost trimisă la inspectoratul şcolar azi şi aşteptăm să se întrunească Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) ca să dea aprobare pentru scenariul roşu. La grădiniţă aşteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a întâmplat aseară. Pot participa la cursuri în sistem online, aşa cum au participat când erau în izolare”, a anunţat Anisie.

Ministrul susține că a venit la Inspectoratul General din București pentru a discuta cu colegii și a vedea cum poate ajuta.

Ministrul Educației a mai precizat că la discuții au participat prefectul Capitalei și șefa DSP București, iar situația a fost reevaluată. Potrivit lui Anisie, prefectul va convoca astăzi Comitetul pentru Situații de Urgență și acolo vor fi luate deciziile privind scenariile în care încep luni școlile din Capitală.

Ministrul Educației a făcut duminică dimineață un tur prin mai multe unități de învățământ. Ministrul a afirmat că le-a cerut autorităților locale să verifice scenariile propuse de conducerile școlilor și să dispună revizuirea acestora dacă este cazul.

De asemenea, ministrul a transmis un mesaj părinților prin care îi îndeamnă să fie încrezători și susține că îi va primi luni pe elevi cu un zâmbet pe buze, conform hotnews.ro.