Modificări privind norma didactică a profesorilor cu gradul I. Ce schimbări pregăteşte ministrul Educaţiei

Şcolile din România ar putea angaja mai mulţi profesori în viitor. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că noua Lege a Educaţiei ar putea prevede reducerea normei didactice a profesorilor cu graul I de la 18 ore pe săptămână la 14.

27 apr. 2022, 15:38
Modificări privind norma didactică a profesorilor cu gradul I. Ce schimbări pregăteşte ministrul Educaţiei

Norma didactică a profesorilor cu gradul I ar putea fi redusă de la 18 la 14 ore pe săptămână, însă în anumite condiții, a anunţat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Reducerea normei didactice ar urma să fie prevăzută în noua lege a Educaţiei şi ar permite angajarea mai multor profesori, scrie edupedu.ro.

Citeşte şi: Ministerul Educaţiei vrea să trimită 300.000 de părinţi pe an la cursuri de educaţie parentală

„Ne gândim, dacă norma didactică este acum de 18 ore, cu posibilitatea de reducere la 16 ore, pentru profesorii gradul I, care pot desfășura activități în momentul acela de coaching sau de dezvoltare instituțională, deci care își pot aduce aportul la dezvoltarea școlii și la susținerea colegilor mai tineri, alături de susținerea elevilor, această normă ar putea fi redusă, de exemplu, de la 18, la 14 ore, o să discutăm. Asta cu condiția ca peste cele 14 ore didactice să adauge 6 ore sau 8 ore în școală, în care să-și pună în valoare experiența pe care o au”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Profesorii îşi vor primi banii restanţi. Statul plăteşte din urmă sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 de lei