Moment istoric: Obama evocă în faţa Porţii Brandenburg căderea Zidului Berlinului

Preşedintele american, Barack Obama, a evocat miercuri, într-un discurs simbolic susţinut la Poarta Brandenburg, căderea Zidului Berlinului în anul 1989, susţinând că 'valorile noastre vor învinge', relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 iun. 2013, 14:14
Moment istoric: Obama evocă în faţa Porţii Brandenburg căderea Zidului Berlinului

Liderul american şi-a început aşteptatul discurs afirmând că nici el, nici cancelarul german Angela Merkel ‘nu par să fie la prima vedere liderii tipici’ ai ţărilor pe care le conduc. În faţa a 4.000 de participanţi, liderul american a elogiat victoria toleranţei şi a libertăţii şi a reamintit că cetăţenii au fost cei care au decis căderea Zidului Berlinului.

Alianţa dintre cele două maluri ale Atlanticului ‘este baza securităţii globale’, a mai spus Obama, subliniind că destinele Europei şi cele ale SUA ‘sunt unite’.

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat la rândul ei că primirea liderului de la Casa Albă în faţa Porţii Brandenburg, pe care o consideră un ‘simbol al libertăţii’, este o onoare. Ea a reamintit totodată că Zidul Berlinului a căzut în anul 1989 şi datorită contribuţiei SUA.