Momente de groază pentru un pompier care a fost să stingă un incendiu. Victimele erau rudele sale. Cei doi copii ai săi au murit

Trei copii şi şapte adulţi au murit într-un incendiu izbucnit la o casă în statul american Pennsylvania. Unul dintre pompierii chemaţi la faţa locului pentru stingerea incendiului a constatat că victimele erau propria sa familie, informează BBC.

06 aug. 2022, 09:42
Momente de groază pentru un pompier care a fost să stingă un incendiu. Victimele erau rudele sale. Cei doi copii ai săi au murit

Echipele de salvare au intervenit vineri dimineaţă foarte devreme într-o casă din Nescopeck, un orăşel din estul statului, iar „10 victime”, dintre care „trei minori”, au fost „găsite moarte în clădire”, a indicat poliţia din Pennsylvania, citată de BBC.

Cei trei copii, doi băieţi şi o fată, aveau 5, 6 şi 7 ani. Vârstele celorlalte şapte victime sunt între 19 şi 79 de ani.

Citeşte şi: Cel puţin 13 morţi şi 40 de răniţi în urma unui incendiu într-un club de noapte din Thailanda VIDEO

Trei adulţi au reuşit să iasă teferi din incendiu, a adăugat poliţia care nu au oferit nicio explicaţie cu privire la cauzele incendiului care a distrus complet casa.

Un pompier chemat la faţa locului a constatat că victimele erau propria sa familie. Harold Baker şi-a pierdut doi dintre copii şi cunoştea în total opt din cele zece victime. Între morţi erau fiul, fiica, socrul, cumnatul, cumnata, trei nepoţi şi alte două rude ale pompierului. El a spus că cei trei copii care au murit – doi băieţi şi o fată – nu locuiau în casă şi erau în vizită pentru activităţi pe timpul verii.

Citeşte şi: Incendiu la o pensiune din judeţul Vâlcea. 16 copii au ajuns la spital. Circa 20 de persoane rămăseseră blocate în balcoane au fost salvate

„Când am făcut colţul aici, pe Dewey [Street], am ştiut imediat ce casă este doar privind în josul străzii. Eram pe prima maşină, iar când am oprit, peste tot ardea. Copiii care erau acolo şi cei doi copii ai mei îşi vizitau mătuşa şi unchiul, care deţineau casa. Au venit să facă baie în piscină şi să se distreze”, a povestit pompierul îndurerat.