Momente de panică la Suceava. Un avion militar a survolat oraşul la o altitudine foarte joasă

Din cauza războiului din Ucraina, sucevenii au intrat în panică, marţi după-amiază, după ce au observat că un avion miliar a survolat oraşul la o altitudine foarte joasă.

25 mai 2022, 09:40
Momente de panică la Suceava. Un avion militar a survolat oraşul la o altitudine foarte joasă

Momente de panică la Suceava. Oamenii au început să se alarmeze, după ce un avion militar a survorlat oraşul la o altitudine foarte joasă. Aceştia au crezut că totul are legătură cu războiul din Ucraina, însă avionul IAR Şoim a survolat Suceava într-o campanie de promovare a carierei militare în cadrul Forțelor Aeriene Române.

Mo0mente de panică la Suceava, după ce un avion militar a survolat oraşul

Incidentul s-a petrecut marţi, în jurul prânzului. Zborul avionului militar IAR Şoim a făcut parte dintr-o campanie inedită de promovare a carierei militare organizată de Statul Major al Forțelor Aeriene Române.

Citeşte şi Avion oprit la sol, în Suceava. Cum s-a răzbunat un pasager fără certificat verde, căruia i-a fost refuzată îmbarcarea!

Campania de promovare a avut loc cu sprijinul Centrului Militar Județean la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din municipiul Suceava, în cadrul căreia atât elevii de liceu, cât și alte persoane interesate de o carieră militară au putut să afle detalii cu privire la oferta educațională a învățământului militar de aviație, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecționați și a urma cursurile acestor instituții militare de învățământ superior și postliceal, potrivit monitorulsv.ro. 

Participanților le-au fost prezentate aspecte legate de cariera piloților și a militarilor Forțelor Aeriene, oferite de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ai Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație.

La final, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a survolat Suceava de mai multe ori.

Citeşte şi Aterizare de urgenţă a unui avion pe aeroportul din Otopeni. Unui pasager i s-a făcut rău. Echipele de salvare au intervenit