Momentul din zi în care nu este recomandat să bei apă. Care este explicația specialiștilor

Momentul din zi în care nu este recomandat să bei apă, potrivit cercetătorilor. Hidratarea este esențială pentru menținerea sănătății și a stării de bine.

05 sept. 2023, 20:27
Momentul din zi în care nu este recomandat să bei apă. Care este explicația specialiștilor
Momentul din zi în care nu este bine să bei apă

Unul dintre momentele în care nu este bine să bei apă este chiar înainte de culcare. Acest lucru poate perturba ciclul de somn și poate duce la multiple treziri nocturne pentru a merge la baie, mai ales în cazul persoanelor care au o vezică sensibilă.

Citește și: Cum putem reduce nivelul de colesterol doar prin micul dejun: „Dieta este un factor major în cazul unui nivel ridicat de colesterol”

Consumul de lichide aproape de ora de culcare crește riscul de arsuri la stomac sau de reflux acid, pentru că stomacul plin poate împinge mai ușor acizii gastrici înapoi în esofac atunci când sunteți culcați.

Un alt moment în care să nu consumi apă este în timpul meselor. Consumul excesiv poate dilua enzimele digestive și acizii gastrici, ceea ce poate încetini procesul de digestie. Acest lucru poate duce la balonare și disconfirt abdominal. Se recomandă să beți apă înainte sau după mese.

Citește și: Cum să scapi de kilogramele de peste vară! Dieta de toamnă care îți va schimba viața

Chiar dacă este extrem de important să rămâneți hidratați în timpul efortului fizic, angajarea într-o activitate fizică viguroasă sau în exerciții fizice necesită o analiză atentă a momentului în care se consumă apă. Consumul unor cantități mari de lichide imediat înainte de exerciții poate duce la disconfort și la o senzație de plentitudine. Ar trebui să vă hidratați înainte de orele de dinaintea antrenamentului.

Cel mai bun moment pentru a prioritiza hidratarea este dimineața. Organismul se trezește ușor deshidratat, iar consumul de apă la trezire ajută la pornirea diverselor funcții corporale. Apa ajută la eliminarea toxinelor, dă startul metabolismului și susține procesele naturale de detoxifiere a organismului.

Este bine de știut că nevoile individuale variază, așa că este important să vă ascultați corpul și să vă ajustați aportul de apă în consecință, recomandă actualno.com.