Monica Anisie, despre începerea noului an şcolar: Reprezentanţii elevilor şi părinţilor au solicitat să revină la şcoală

Publicat: Marţi, 21 Iulie 2020 18:36 // Actualizat: Miercuri, 22 Iulie 2020 19:35 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei a declarat în direct la România TV faptul că există trei scenarii pentru revenirea la cursuri a elevilor din România. Dintre acestea, cel mai nefericit ar fi ca elevii să înceapă noul an şcolar de acasă.

"În cadrul ministerului este un grup de lucru împreună cu sindacatele cu elevii. Astăzi ama vut o întâlnire pentru a sublinia care sunt cele trei scenarii pe care ministerul le va prezenta. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire şi cu Ministerul Educaţiei" , susţine ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: DEFINITIVAT 2020. Cadrele didactice susţin miercuri proba scrisă

"Acest scenariu este cel mai puţin probabil, însă este luat în calcul cu respectarea unor măsuri împotriva coronavirusului. De asemenea, scenariul acela hibrid este unul în care unii elevi vor fi la cursuri, iar alţii vor fi în spaţiul de acasă. Vor veni prin rotaţie, dar acest lucru se va stabili când situaţia epidemiologică va permite acest scenariu. Cel de-al treilea este cel mai nefericit pentru sistemul educaţional, acela în care vom continua învăţarea de acasă. Reprezentanţii elevilor şi părinţilor au solicitat să revină la şcoală" , susţine Monica Anisie.

"La grupul de lucru am concluzionat că este mult mai important să ne gândim la siguranţa copiilor şi cadrelor medicale. Nu putem lua decizii până când situaţia epidemiologică nu va permite revenirea la şcoală. Cu toţii au fost de acord că trebuie să ne gândim la singuranţa copiilor" , a continuat ministrul.

Citeşte şi: Ministerul Educaţiei: Aproape 150.000 de cereri au fost admise în prima etapă de înscriere în învăţământul primar

"A venit la grupul de lucru reprezentatul părinţilor şi elevilor şi cu propunerea de a lăsa la nivelul instituţiilor de a alege în funcţie de cele trei scenarii" , susţine Monica Anisie.

De asemenea, premierul României a declarat faptul că că fost constituit un grup interministerial în care au fost pregătite mai multe scenarii pentru deschiderea şcolilor, în toamnă, dar consideră necesară reducerea numărului de elevi dintr-o clasă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
an şcolar elevi Ministerul Educaţiei Monica Anisie Romania şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H