Monica Anisie doreşte o ordonanţă de urgenţă pentru o reformă în educaţie: „Ordonanţa va cuprinde toate măsurile necesare”

Monica Anisie, ministrul Educaţie a vorbit live la World Vision România despre finanțarea sistemului de învățământ, despre strategii în educație pentru anii următori, despre cum va arăta anul școlar 2020-2021 și despre cum se reflectă calitatea școlii în educația copiilor. 

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 06:20
Monica Anisie doreşte o ordonanţă de urgenţă pentru o reformă în educaţie: „Ordonanţa va cuprinde toate măsurile necesare”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a delcarat că pentru anul 2020-2021, guvernul ar avea de gând să dea o ordonanţă de urgenţă cu privire la educaţia copiilor în pandemie. 

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Sunt şanse mici ca şcoala să înceapă în regim normal din toamnă. Ce scenarii sunt luate în calcul

„Ordonanţa va cuprinde toate măsurile necesare pentru ca elevul să poată beneficia de tot ceea ce oferă programul educaţional”, a declarat Monica Anisie la World Vision România. 

De asemenea, aceasta a vorbit despre subiecte precum reluarea şcolii, scenariul hibrid (jumătate la școală, restul online, alternant), scenariul în care școala continuă online. 

Citeşte şi: Raluca Turcan: „Trebuie să creştem gradul de pregătire a profesorilor pentru predarea în mediul online”

„Ministerul pregătește ghiduri metodologice pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și al elevilor, pentru perioada de recuperare de la începutul anului. Avem în vedere și activități remediale. Le vom prezenta foarte curând. Termenul pentru unul din ghiduri este chiar astăzi. Trebuie finalizate până la 15 august.  Noi ca minister al Educației am pus termenul limită 10 septembrie pentru achiziții. Acum, ministerul cere să urgenteze acele achiziții.

Licitația (manuale) am lansat-o imediat ce am ajuns la Ministerul Educației. Dar de la CNSC am primit răspuns după 3 luni de zile. (…) Sperăm să avem acele manuale. (…) Am o întâlnire astăzi cu reprezentanții editurilor. Există un departament care se ocupă să facă o centralizare a datelor pentru a realiza măsuri de intervenție în comunitățile unde nu a existat posibilitatea să se desfășoare cursuri online”, a adăugat Monica Anisie. 


loading...
Partenerii noștri