Monica Bîrlădeanu, rețeta copilăriei sale. Chefii au fost cuceriți de gustul delicios. „E a bunicii mele. Mama a învățat-o de la ea”

Monica Bîrlădeanu își surprinde fanii cu o rețetă delicioasă pe care a învățat-o de la bunica ei. Actrița spune că e gustul copilăriei sale, iar asta i-a dat curajul să se prezinte cu ea în faţa juraţilor.

11 oct. 2022, 17:30
Monica Bîrlădeanu, rețeta copilăriei sale. Chefii au fost cuceriți de gustul delicios. „E a bunicii mele. Mama a învățat-o de la ea”

Monica Bîrlădeanu are mare încredere în rețeta sa, motiv pentru care l-a prezentat și în fața chefilor Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea.

La emisiunea „Chefi la cuțite”, Monica Bîrlădeanu a preparat o rețetă din zona Moldovei. Vedeta de 43 de ani i-a surprins plăcut pe cei trei jurați ai show-ukui culinar. A mărturisit că dresala de cartofi este mâncarea copilăriei sale și tocmai de aceea a ținut neapărat să o prepare.

„Judecând după felul de mâncare pe care o să-l fac, n-or să se aștepte să mă vadă aici nici în visele cele mai creative. Am emoții. Mă gândesc: «Dacă n-o să le placă gustul? Cred c-aș fi foarte fericită dacă nu vor strâmba din nas“, a declarat Monica Bîrlădeanu înainte să se apuce de gătit.

Bruneta a dezvăluit că ingredientul secret al rețetei sale este zerul din lapte de oaie pe care l-a primit pe tren de la mama ei. „Ingredientul a venit pe tren. M-am dus la naș: «Bună seara, aveți un pachet pentru mine?»“, a povestit actrița.

Ce este dresala de cartofi, rețeta delicioasă preparată de Monica Bîrlădeanu

„E genul de ciorbă gătită de o bunicuță. Din punctul meu de vedere, e un pic ciudată, pentru că e acră și dulce în același timp“, a spus Florin Dumitrescu.

„Are o chestie pe care nu o înțeleg“, a precizat Sorin Bontea. Totodată, chef Cătălin Scărlătescu a apreciat rețeta și i-a dat Monicăi Bîrlădeanu un cuțit.

„Este rețeta bunicii mele. Mama a învățat-o de la ea, iar eu de la mama. Am fost foarte tentată să vin aici și să vă impresionez cu un preparat extravagant, doar am stat la Los Angeles. Dar asta sunt!“, a spus Monica Bîrlădeanu în fața chefilor.

Rețeta preparată de actriță se mai numește și sârbușca. E o ciorbă de cartofi cu zer din lapte de oaie. Se servește cald sau rece, în funcție de preferințe, cu smântână și cepaă roșie. Cantitățile nu sunt bătute în cuie, se pot modifica pentru a fi pe placul celui care mănâncă. Spre exemplu, se pot pune mai mulți sau mai puțini cartofi.

Citește și Ioana Băsescu, transformare radicală. Cum a fost surprinsă fiica cea mare a lui Traian Băsescu în fața vilei sale din Snagov

Citește și Ioana Popescu, dezvăluiri incendiare despre relaţia cu Dan Bittman. „Am fost curioasă și să văd cât de dotat este!”