Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate: ”Nu așa trebuie privite lucrurile”

Medicul Monica Pop i-a criticat decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza unor probleme de sănătate. Se pare că președintele Partidului Alianța pentru Patrie suferă de cancer.

14 ian. 2023, 23:24
Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate: ”Nu așa trebuie privite lucrurile”
Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate

Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate. Codrin Ștefănescu, președintele Partidului Alianța pentru Patrie (APP), a anunțat că se retrage temporar din viața politică, din motive medicale.

Citește și Monica Pop, dezvăluiri cumplite despre lupta cu cancerul la colon: „Am patru operaţii şi mai urmează”

Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate

Decizia sa a fost criticată de medicul Monica Pop care, la rândul său, se luptă de de ani de zile cu cancerul.

Medicul susține că retragerea din politică nu este cea mai bună variantă pentru politicianul care ar fi suferi de cancer pentru că în cazul acestei boli pesimismul este foarte rău.

„Să știți că nu mi-a plăcut domnul Ștefănescu, mie mi s-a părut că este pesimist și nu este ok. Eu foarte optimistă nu am fost din start și nu am fost niciodată din acest punct de vedere, dar ești dator să faci tot ce se poate, că nu avem de ales. Face foarte rău domnul Ștefănescu dacă se retrage din munca lui. Nu trebuie. În afară de tratamentul medical oncologic, primul lucru important este să meargă la serviciu oricare din cei care sunt loviți de această boală. Să nu vorbească despre boală, să nu i se învârtă ceasul numai după ceasul acestei boli, deci nu trebuie vorbit despre asta, trebuia să meargă să lucreze. Să știți că lucrul este un tratament extrem de important, el nu îl deține la spital mai deloc”, a spus Monica Pop la România TV.

Medicul a vorbit și despre cât de mult a ajutat-o munca în lupta sa împotriva cancerului. Mai mult, Monica Pop a spus că politicianul trebuie să fie optimist și să să se gândească că trebuie să facă tot ce poate ca să trăiască.

”Eu cât am fost internată, și am fost, slavă Domnului, de atâtea ori, dar, în rest, după externare mergeam la lucru și mi se pare foarte important. Acesta este un sfat pe care i-l dau. Eu am crezut că dânsul este un optimist. Nici nu trebuie să vorbească despre asta, trebuie să se gândească că el trebuie să facă tot ceea ce este posibil ca să trăiască și să trăiască bine, în măsura în care se poate.

Într-adevăr, boala aceasta este severă, dar curabilă și uneori vindecabilă. Eu nu știu ce fel de cancer are dânsul, dar în orice caz nu așa trebuie privite lucrurile. Trebuia să vorbească cu dumneavoastră din moment ce a fost de acord să expună public boala sa și să știți un lucru, eu pentru oameni m-am hotărât să vorbesc pentru că știți că marea majoritate a oamenilor cunoscuți ascund astfel de povești și nu am înțeles, nu știu de ce”, a mai spus medicul.

Citește și Ce i-ar fi putut grăbi sfârşitul lui Nosfe. Medicul Monica Pop are propria versiune: „Este caracteristică multor tineri și nu este deloc ok. Adrenalina face o vasoconstricție mare”