Monica Pop, dezvăluiri cumplite despre lupta cu cancerul la colon: „Am patru operaţii şi mai urmează”

Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a fost operată a cincea oară de cancer, în acest an. Reputatul medic se felicită că a ales Institutul Clinic Fundeni.

15 nov. 2022, 20:22
Monica Pop, dezvăluiri cumplite despre lupta cu cancerul la colon: „Am patru operaţii şi mai urmează”

Monica Pop a fost operată de cancer din nou în acest an, iar calvarul încă nu s-a terminat. Medicul a luptat împotriva cancerului ani la rând și l-a învins de patru ori, însă a fost nevoită să o se opereze și a cincea oară în vară. Monica Pop, unul dintre cei mai buni medici oftalmologi din România, dezvăluia în urmă cu ceva vreme că este pacient oncologic, dar asta nu a împiedicat-o vreodată să-și facă meseria.

„Am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare’ etc), în loc de a fi informați corect că e o boala foarte severă, dar tratabilă și nu de puține ori, vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații pâna acum (și… mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc. În afara de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării.

Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și că medicație oncologică! Inclusiv acum!

Experiență paranormală pentru Monica Pop: „Nu știu dacă ar trebui să zic asta, dar…”

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc! De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!’ a scris Monica Pop pe Facebook.

Monica Pop și-a deschis sufletul către oameni și a găsit curajul de a povesti cum a depistat această boală grea și care au fost simptomele cu care s-a confruntat.

Medicul își recunoaște vina, și anume, aceea că inițial nu a dat importanță simptomelor, crezând că este ceva trecător. „Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.

Monica Pop, prima apariţie după a cincea operaţie de cancer. Cum arată celebra doctoriţă VIDEO

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…)

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis:„Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva’. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita’, a povestit în urmă cu ceva timp Monica Pop, la Antena 3.

Dupa ce a reusit sa invinga de doua ori cancerul, medicul oftalmolog a ajuns sa cunoasca foarte multe lucruri despre aceasta boala nemiloasa si a povestit ce a facut ca sa treaca mai usor peste boala nemiloasa:

Eu am niste principii, asa cum ati vazut n-am vrut sa stau acasa si am recomandat tuturor bolnavilor, celor care au trecut prin experiente de genul acesta, sa nu stea acasa si sa nu faca nimic, in masura in care pot fizic’.

Experiență paranormală pentru Monica Pop: „Nu știu dacă ar trebui să zic asta, dar chiar cred în reîncarnare”

Persoana cea mai importantă din viața mea până la un anumit punct a fost bunica mea. Avea niște ochi albaștri, plini de lumină”, a povestit medicul, pentru Antena 3. După 35 de ani, un eveniment incredibil i s-a întâmplat medicului Monica Pop.

„Am găsit aceiași ochi albaștri la o tânără și am rămas consternată. E un albastru deosebit. Nu e prima dată când cred în asta, am mai întâlnit lucruri de genul acesta. E foarte greu de înțeles așa ceva pentru oameni care nu au trecut prin asta”, a conchis Monica Pop.

Monica Pop a suferit cea de-a cincea operație

De curând, Monica Pop a trecut prin noi momente infernale. „A apărut o mică recidivă sub tratament, dar asta este boala – boală severă și gravă, dar de stăpânit. Vă dați seama, când am auzit că trebuie o nouă intervenție chirurgicală – a cincea – și mai ales că sunt și eu medic și știu foarte bine ce înseamnă pentru chirurgi să opereze un abdomen cu patru operații în antecedente.

Acolo sunt niște aderențe foarte greu de ajuns în zona respectivă și știam foarte bine cât este de greu – și pentru ei, și pentru mine. Am depășit lucrul acesta, ce să fac, nu am avut de ales și am ales, și bine am făcut, Spitalul Fundeni, despre care nu știam nimic”, a mărturisit Monica Pop.