Medicul Monica Pop, declaraţii controversate după ce Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID. „Să nu aibă efecte secundare. Sper că ceea ce este în flacon este vaccin”

Medicul Monica Pop a declarat, în direct la România TV, că se aştepta ca preşdintele Klaus Iohannis "să fie primul care se vaccinează" împotriva coronavirusului, dar, chiar şi aşa "dă un exemplu pozitiv". Fostul manager al Spitalului de Olfalmologie din Capitală speră ca şeful statului să nu aibă efecte secundare .

15 ian. 2021, 12:25
Medicul Monica Pop, declaraţii controversate după ce Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID. „Să nu aibă efecte secundare. Sper că ceea ce este în flacon este vaccin”

Reacţia medicului Monica Pop, după ce Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID. În direct la România TV, dr. Pop a spus că vaccinarea anti-COVID este ca „orice injecţie”.

„E ca orice injecţie. Nu are nicio problemă. Nu durerea este problema.

Problema numărul 1, din punctul meu de vedere, este faptul că n-am mai auzit până acum să fie şase vaccinuri într-un flacon. Întotdeauna vaccinul este în doză unică într-o seringă. Normal e că atunci când ai deschis un flacon nu mai ai voie să mai faci şi la altcineva”, a declarat dr. Monica Pop.

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a mărturisit ca ar fi vrut ca preşedintele Klaus Iohannis să se fi vaccinat primul, la debutul campaniei de vaccinare.

„M-am aşteptat ca domnul preşedinte să fie primul care se vaccinează, dar e bine că s-a vaccinat acum pentru că dă un exemplu pozitiv. Sper să nu aibă efecte secundare şi dacă are, nu cred că o să le spună vreodată”, a afirmat dr. Pop.

Citeşte şi: Klaus Iohannis s-a vaccinat public anti-Covid: „Nu doare. E sigur, eficient și recomand tuturor vaccinarea”

Monica Pop, despre teoria conspiraţiei că în dozele de vaccin anti-COVID s-ar afla o vitamină. „Sper din tot sufletul să nu fie aşa”

Întrebată despre adepţii teoriei conspiraţiei care cred că demnitarii n-ar fi injectaţi cu vaccinul anti-COVID, ci cu o vitamină, Monica Pop a spus că ar fi bine să termine cu „înşelătoriile”.

„Sper din tot sufletul meu să nu fie aşa. Să se termine cu înşelătoriile ăstea, dar şi cu scenaritele.

Nu cred că poate să fie dement cineva şi să prăduiască bugetul ţării pentru că cu 12 milioane de euro făceai un spital. Aşa a avansat domnul Cîţu. Nu cred că dădea o asemenea sumă pentru vitamine.

Sper că ceea ce este în flacon este vaccin”, a precizat Monica Pop, după ce Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID.

Citeşte şi: CEO-ul Moderna atrage atenţia: Lumea va trebui să trăiască cu Covid „pentru totdeauna”

Monica Pop critică bâlbâielile autorităţilor privind campania de vaccinare. „Habar n-are nimeni”

„I-am întrebat şi pe decidenţi. Habar n-are nimeni din ce motiv au fost făcute asemenea doze, ca să nu mai vorbim de faptul că până acum o săptămână ai noştri nici nu ştiau doza ca lumea şi au făcut 0,5 şi trebuia 0,3 ml”, a explicat dr. Monica Pop, făcând referire la faptul că dintr-un flacon se fac şase vaccinuri anti-COVID.

Medicul Monica Pop a explicat şi de ce nu se vaccinează anti-COVID.

„La noi la spital nu ne vaccinăm şi eu am avut şoc anafilactic şi am povestit la momentul respectiv. Am cea mai mare contraindicaţie de făcut acest vaccin. Sunt un om pro vaccin. Am făcut toate vaccinurile, şi antigripalul absolut în fiecare an care e opţional.

Vreau să fac un amendament. Spun cei care ocupă de vaccinare că se eradichează boala. Gripa există de zeci de ani, are vaccin şi nu s-a eradicat deloc. E în fiecare an epidemie”, a afirmat medicul.

Citeşte şi: Avem prospectul Comirnaty, vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Care sunt reacţiile adverse

Monica Pop, despre efectele secundare ale vaccinului anti-COVID. „Unele sunt foarte serioase”

„Aştept ca media să spună cu exactitate, aşa cum spune în prospectul real şi despre efecte secundare. Asta cu durerea este de râsul lumii. Asta e pentru copii. Sigur că doare foarte puţin.

Problema este de efecte secundare pe termen lung pe care încă nu le ştim. Au recunoscut toţi. Problema e că trebuia spus populaţiei şi comunicarea are o lipsă foarte mare din acest punct de vedere.

În unele reclame pentru vaccin s-a pronunţat cuvântul sigur. Este cea mai mare gafă pe care poate să o facă un medic pe faţa pământului pentru că siguranţă nu există. Poate fi eficient, dar sigur nu.

Dacă ai noştri au comunicat 202 reacţii adverse, cum poţi să pui că e sigur?

Sunt suspiciuni numai din cauza comunicării defectuoase. Sunt efecte secundare care unele sunt foarte serioase. N-ar fi trebuit vorbit despre asta?”, a conchis medicul Monica Pop, la România Tv.

Citeşte şi: Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Ce reacţii adverse poate avea şi pentru cine nu e recomandat