Morţii din tragedia aviatică din Ucraina se întorc acasă. Alte cinci sicrie au ajuns în Olanda

Alte cinci sicrie ce conţin rămăşiţe umane ale victimelor cursei MH17, doborâte în estul Ucrainei în luna iulie, au ajuns sâmbătă pe aeroportul din Eindhoven, în sudul Olandei, relatează presa olandeză.

08 nov. 2014, 17:28
Morţii din tragedia aviatică din Ucraina se întorc acasă. Alte cinci sicrie au ajuns în Olanda

Avionul armatei olandeze a aterizat la Eindhoven în jurul orei locale 15:45 (16:45, la Bucureşti), iar cele cinci sicrie au fost depuse în maşini mortuare, în cadrul unei ceremonii identice celei care a marcat precedentele aduceri de trupuri ale victimelor. Într-un ropot de aplauze, cortegiul funerar a luat apoi calea spre unitatea militară din Hilversum, unde până la ora actuală au fost identificate 289 de victime.

Ministrul olandez al afacerilor externe, Bert Koenders, prezent sâmbătă în Ucraina, a declarat că este posibil să nu poată fi găsite rămăşiţele tuturor victimelor, avionul prăbuşindu-se într-o zonă unde persistă confruntările între trupele ucrainene şi rebelii proruşi.

Distrugerea în zbor a avionului Boeing al companiei Malaysia Airlines a făcut, la 17 iulie, 298 de morţi, dintre care două treimi erau cetăţeni olandezi. Zborul Amsterdam-Schiphol/Kuala Lumpur a fost doborât de o rachetă într-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi. Potrivit SUA, avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer de tip „Buk”, furnizată rebelilor de către Rusia. Dimpotrivă, Moscova arată cu degetul forţele ucrainene.

Citeşte şi Veste ŞOCANTĂ despre Zborul MH17: Serviciile de Informaţii ştiu cine sunt AUTORII catastrofei

O zi de omagiere urmează să aibă loc luni în Olanda, în cadrul unei ceremonii ce va reuni circa 1.600 de rude ale victimelor, dar şi pe premierul Mark Rutte şi cuplul regal olandez. Ceremonia, închisă publicului larg, a fost organizată cu ajutorul rudelor, dintre care 30 vor rosti numele tuturor victimelor.