Moscova avertizează împotriva oricărui AMESTEC EXTERN în Ucraina

Rusia speră că Ucraina va depăşi criza prin care trece în prezent într-un mod constituţional şi a avertizat împotriva oricărui amestec din afară în situaţia de la Kiev, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, cu ocazia participării la reuniunea ministerială a Consiliului NATO-Rusia de la Bruxelles, informează agenţia de presă Ria Novosti, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
04 dec. 2013, 12:31
Moscova avertizează împotriva oricărui AMESTEC EXTERN în Ucraina

„Sperăm că politicienii ucraineni vor găsi o modalitate pentru a aduce lucrurile pe făgaşul lor normal pe cale constituţională. Noi ne pronunţăm pentru o astfel de evoluţie şi facem un apel ca nimeni să nu intervină din afară în situaţia din Ucraina”, a declarat Serghei Lavrov, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii de la Bruxelles.

Declaraţiile făcute de NATO în legătură cu situaţia din Ucraina creează o imagine distorsionată a evenimentelor din Ucraina, a afirmat Serghei Lavrov. „Nu ştiu pentru ce NATO face astfel de declaraţii? Nu ştiu de ce domnul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, răspunde la întrebări privind posibilitatea ca Rusia ar putea să trimită trupe în Ucraina? Nu ştiu de ce sunt puse asemenea întrebări? Toate acestea, în opinia mea, creează o imagine distorsionată” a evenimentelor din Ucraina, a afirmat şeful diplomaţiei ruse.

Citeşte şi ANALIZĂ: Principalii actori şi acţiunile lor în CRIZA din Ucraina

Ministrul rus de externe a insistat că „astfel de semnale” ar putea „să genereze în capetele inflamate o viziune incorectă a ceea ce întâmplă” în prezent în Ucraina. „Noi credem că aceasta este o problemă internă a Ucrainei”, a subliniat şeful diplomaţiei ruse, în contextul în care numeroşi oficiali ai UE, NATO şi SUA şi-au exprimat dezacordul faţă de dispersarea brutală a manifestanţilor de la sfârşitul săptămânii trecute în Ucraina.

Citeşte şi Viktor Ianukovici ar putea SFÂRŞI la fel ca NICOLAE CEAUŞESCU

Manifestaţii ample au loc în Ucraina, unde simpatizanţi ai apropierii ţării lor de UE au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de suspendarea semnării Acordului de asociere la UE. Kievul a refuzat semnarea acestui acord, în ultimul moment, la presiunea Moscovei, în favoarea relansării relaţiilor economice cu Rusia şi alte state CSI, motivându-şi decizia prin situaţia economică dificilă, după cum scrie AFP.