Moştenitorii imperiului Samsung, nevoiţi să plătească taxe de succesiune de peste 10 miliarde de dolari

Moştenitorii conglomeratului sud-coreean Samsung au anunţat că vor să plătească taxe de succesiune de 7,8 miliarde de lire sterline (10,8 miliarde de dolari), cu toate că au donat obiecte de artă de 1,3 miliarde de lire sterline.

03 mai 2021, 15:57
Moştenitorii imperiului Samsung, nevoiţi să plătească taxe de succesiune de peste 10 miliarde de dolari

Moştenitorii imperiului Samsung ar urma să achite una dintre cele mai mari taxe de succesiune din lume, după moartea lui Lee Kun-hee, fostul preşedinte al companiei. Considerat cel mai bogat om din Coreea de Sud, Lee Kun-hee a murit în octombrie 2020, la vârsta de 78 de ani, lăsând în urma lui o avere de 14,2 miliarde de lire sterline, notează Daily Mail.

Într-o declaraţie publică foarte rară, moştenitorii imperiului Samsung au precizat că suma pe care trebuie să o plătească pentru succesiune este de „aproape patru ori mai mare decât veniturile totale colectate de Guvernul sud-coreean din impozitul pe proprietate”.

Realizarea plăţii, precum şi donarea de obiecte de artă pentru a diminua taxa, are loc în contextul scandalului de corupţie în care este implicat Lee Jae-yong, singurul fiu al lui Lee Kun-hee, care este condamnat la închisoare pentru fapte de mită şi delapidare.

De asemenea, moştenitorii imperiului Samsung au anunţat implicarea în mai multe acţiuni caritabile, inclusiv donarea a 194 milioane de lire sterline pentru tratamentul cancerului în cazul copiilor şi a altor 647 de milioane pentru a finanţa studiile privind bolile infecţioase.

„Taxa de succesiune este una dintre cele mai mari plăţi realizate vreodată în Coreeea şi în lume”, a anunţat familia Lee într-un comunicat.

Banii vor fi plătiţi în şase tranşe începând din această lună.

Citeşte şi: Samsung, Altex, Flanco şi eMag, suspectate de Consiliul Concurenţei că ar fi aranjat preţurile

Aproximativ 23.000 de obiecte de artă ale familiei Lee vor fi donate muzeelor naţionale din Coreea de Sud, incluzând aici mai multe picturi de Pablo Picasso, Salvador Dalí şi Claude Monet, la care se adaugă 14 opere de artă considerate comori naţionale. Donaţiile, despre care instituţiile media locale spun că valorează câteva miliarde de dolari, ar reduce semnificativ porţiunile taxabile ale bunurilor deţinute de membrii familiei Lee.

Samsung este cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, cu o capitalizare bursieră de peste 550 de miliarde de dolari, şi reprezintă circa 20% din produsul intern brut (PIB) al ţării.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus și Samsung Galaxy S21 Ultra s-au lansat


loading...
Partenerii noștri