Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii a fost adoptată de Senat. Câţi parlamentari vor demisia Violetei Alexandru

Publicat: Marţi, 09 Iunie 2020 18:31 // Actualizat: Marţi, 09 Iunie 2020 18:31 // Sursa: romaniatv.net

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, a fost adoptată, marţi, de plenul Senatului. Demersul initulat "Opriţi-o pe 'Doamna în negru' de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale" a fost inţiat de PSD.

În favoarea moţiunii au votat, cu bile, 76 de senatori, iar 28 s-au exprimat împotrivă.

Iniţiatorii moţiunii solicită demisia ministrului, pe motiv că Ordonanţa 30/2020 privind şomajul tehnic şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile a fost "atât de prost scrisă", încât a fost nevoie de modificarea ei de şase ori, notează Agerpres.

Ministrul Muncii: "Numai o minte şi un suflet schimonosit de PSD-ist poate să spună că desfiinţarea ghişeelor e un lucru rău"

Moţiunea intitulată "Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale": Spuneţi-ne şi nouă, ce tot munciţi la ministerul pe care îl coordonaţi!?

"Stimată doamnă ministru Violeta Alexandru, Sunteţi ministrul cel mai respins de actualul Parlament! Aţi fost audiată de trei ori în Comisiile de muncă şi protecţie socială ale Parlamentului, reunite, de tot atâtea ori primind un vot de blam. Aţi fost votată în lipsă, ca, de altfel, întregul Guvern, în data de 14 martie, pentru simplul motiv că eraţi nominalizată în Guvernul anti-Covid", arată PSD în moţiunea cu titlul "Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale" care a fost depusă la Senat.

Ciolacu, despre moţiunea de cenzură: "Vom veni cu o variantă care sa aibă 100% sorţi de izbândă. Îl vom convinge pe Iohannis"

"Trebuia să veniţi cu măsuri care să preîntâmpine degradarea socială şi a situaţiei materiale a celor loviţi de criză. Soluţia dumneavoastră s-a numit OUG 30 (...) A fost atât de prost scrisă Ordonanţa 30, încât a fost nevoie să o modificaţi de şase ori. Ce argumente puteţi găsi ca în doar 60 de zile să modificaţi de atâtea ori un act normativ, pe care tot dumneavoastră l-aţi elaborat?", mai arată social-democraţii.

Aceştia o acuză pe Violeta Alexandru că a "gestionat foarte prost" situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate.

"Acum, spre încheiere, spuneţi-ne şi nouă, ce tot munciţi la ministerul pe care îl coordonaţi!? Pentru că:

- nu aţi iniţiat procesul de recalculare a celor 5 milioane de pensii, în baza noii Legi a pensiilor, nr.127/2019;
- nu v-aţi ocupat ca nivelul de trai al românilor să nu scadă cu 10%;
- nu aveţi niciun proiect prin care cei peste un milion de români întorşi în ţară de la declanşarea pandemiei să rămână şi să muncească acasă;
- nu aţi făcut nimic pentru a opri invazia celor 12.000 de specialişti liberali de marcă, precum chelneri, ciocli, coafeze, manichiuriste, lăutari, în funcţii la stat. Mai mult, prin Decretele şi Ordonanţele date pentru instaurarea şi reglementarea stării de urgenţă şi de alertă, aţi încurajat angajarea fără concurs la stat, iar, în paralel, aţi concediat funcţionari cu vechime, experienţă, numiţi prin concurs", o mai acuză PSD pe Violeta Alexandru.

Până acum,în actuala sesiune parlamentară, au fost adoptate patru moţiuni simple împotriva miniştrilor Cîţu, Oros, Anisie şi Vela.

Ce este moţiune simplă şi cum poate fi depusă

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministrul Muncii moţiune simplă PSD Senat Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H