Motivarea în cazul şmecherului cu Touareg. De ce a primit 5 ani de închisoare cu executare VIDEO

Iulian Serban Sanducu, soferul care in 2015 a sicanat si a lovit in trafic un autoturism Dacia Logan, in zona fantanii Miorita din Capitala, a facut acest lucru in mod intentionat si a pus in pericol viata mai multor persoane, este motivarea a doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care l-a condamnat, pe 28 noiembrie 2019, la 5 ani de inchisoare pentru tentativa de omor. 

31 ian. 2020, 08:55
Motivarea în cazul şmecherului cu Touareg. De ce a primit 5 ani de închisoare cu executare VIDEO

Iulian Serban Sanducu fusese achitat in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti.

„Evidentiaza lipsa sa de interes fata de vietile celor din autoturismul lovit”, este concluzia a doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti. „Este exclusa ipoteza unei simple erori de manevrare a autoturismului comise de catre inculpat, astfel cum acesta a sustinut”, a explicat instanta.

Şoferul care a lovit în 2015 o maşină în zona Fântânii Mioriţa, 5 ani închisoare cu executare pentru tentativă de omor VIDEO

Potrivit Curtii de Apel Bucuresti, in stabilirea vinovatiei lui Iulian Serban Sanducu, „extrem de relevante” au fost imaginile surprinse de camera video montata deasupra bordului autoturismului de catre unul dintre soferii care circula in spatele celor doi. Pe langa acestea, au fost avute in vedere declaratiile pasagerilor din Dacia Logan, ale altor soferi care erau in trafic, ale politistilor, o parte din concluziile din doua rapoarte de expertiza criminalistica si procesele-verbale realizate de politisti la fata locului.

Pedeapsa de 5 ani de inchisoare a fost motivata de Curtea de Apel Bucuresti avand in vedere mai multe criterii. Cel mai important a fost cel dat de gravitatea infractiunii de tentativa de omor, fiind vorba de o infractiune indreptata impotriva celui mai important drept al omului, dreptul la viata, care este un drept esential, fundamental, ce constituie conditia exercitarii celorlalte drepturi garantate. In plus, au contat faptul ca infractiunea a fost facuta intr-un loc public si in conditii de trafic intens, numarul relativ mare de persoane vatamate si modalitatea concreta de savarsire a faptei.

Informaţii SCANDALOASE despre şoferul care a intrat intenţionat într-un Logan la Fântâna Mioriţa

Iulian Serban Sanducu, denumit de tabloide drept „Smecherul cu Touareg”, nu are voie sa mai conduca un autovehicul pe o perioada de cinci ani, dupa ce iese din inchisoare, fiindu-i confiscat si autoturismul Volkswagen Touareg implicat in incident. De asemenea, el trebuie sa plateasca 14.000 de euro catre soferul Daciei Logan (4.000 de euro), doi pasageri ai autoturismului (fiecare cate 3.000 de euro) si un pieton care trecea prin zona si era cat pe ce sa fie lovit (4.000 de euro). Pana la plata acestei sume, judecatorii au pus sechestru pe o casa si un teren care ii apartin soferului.