Motivul pentru care ciocolata Toblerone este obligată să-și schimbe ambalajul

Toblerone urmează să îndepărteze vârful muntos Matterhorn de pe ambalaj, după ce compania de ciocolată va fi mutată din Elveția în Slovacia.

06 mart. 2023, 10:08
Motivul pentru care ciocolata Toblerone este obligată să-și schimbe ambalajul

Ciocolata Toblerone este obligată să își schimbe ambalajul, deoarece o parte din producția de ciocolată va fi mutată din Elveția în Slovacia, conform bbc.com

Citiți: Simbolul ascuns de pe ciocolata Toblerone. Nimeni nu a observat acest detaliu până acum. „Abia acum am văzut, după ani de zile”

Producătorul american al celebrei firme de ciocolată a anunțat că bara în formă de piramidă, care oglindește vârful alpin, va fi supusă unei modificări a etichetei și va include semnătura fondatorului său.

Toblerone a mutat o parte din producție în Slovacia

Mai exact, firma americană Mondelez a declarat că imaginea muntelui de 4.478 m (14.692 ft) va fi înlocuită cu vârf alpin mai generic.

Din 2017, se aplică reguli stricte despre „Elveția” și fac referire că simbolurile naționale nu au voie să fie folosite pentru a promova produsele pe bază de lapte care nu sunt fabricate exclusiv în Elveția.

Mondelez a spus că va muta o parte din producție în afara țării pentru a „răspunde la cererea crescută la nivel mondial și pentru a crește marca Toblerone în viitor”.

Tableta de ciocolata cu migdale si miere Toblerone a fost scoasă în vânzare în 1908 în Berna, capitala Elveției, dar abia în 1970 a apărut pe ambalajul său vârful Matterhorn, potrivit site-ului Toblerone.

În 2016, Toblerone a atras controverse prin schimbarea designului batonului de ciocolată pentru a distanța bucățile triunghiulare distinctive, în încercarea de a reduce costurile.  După multe critici, doi ani mai târziu, compania a revenit la forma originală.

În următoarea perioadă, perioadă pe ambalajul Toblerone se va citi „stabilit în Elveția”, mai degrabă decât „din Elveția”.

Mondelez, care deține Toblerone din 2012, a anunțat anul trecut că de la sfârșitul anului 2023 va muta o parte din producție la fabrica sa din Slovacia, unde produce și marca de ciocolată Milka făcută inițial în Elveția.

Citiți și: Mihaela Bilic explică ce înseamnă o alimentație sănătoasă: „Tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Dacă ceva ne place cu adevarat, înseamnă că ne face bine”