Mihaela Bilic explică ce înseamnă o alimentație sănătoasă: „Tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Dacă ceva ne place cu adevarat, înseamnă că ne face bine”

Mihaela Bilic a vorbit despre ce înseamnă să avem o alimentație sănătoasă și care sunt acele alimente percepute ca fiind interzise.

21 feb. 2023, 12:03
Mihaela Bilic explică ce înseamnă o alimentație sănătoasă: „Tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Dacă ceva ne place cu adevarat, înseamnă că ne face bine”

Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică, a ținut să precizeze nutriționista Mihalea Bilic.

„Să mănânci sănătos înseamnă, în primul rând, să mănânci în funcție de senzațiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă să mănânci intuitiv (în funcție de apetit, pofte) și nu în ultimul rând, să nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise).Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă si frunze!

Tot mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simțuri cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile si informațiile rationale ale minții. Mintea nu simte, ea are doar gânduri și idei care sunt ușor de manipulat și de influențat, corpul în schimb nu poate fi păcălit. Și dacă ceva ne place cu adevărat, înseamnă că e sănătos și ne face bine.

Cât despre program și număr de mese, fiecare e liber să decidă ritmul care i se potrivește.Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai “bogați”, alții mai “săraci”… Mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme în plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!”, a scris Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic dezvăluie care sunt cele mai nocive obiceiuri pentru dietă. „Au calorii mai multe decât ciocolata!”

Multe persoane nu reuşesc să săbească deşi ţin cele mai drastice diete. Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic le spune care este explicaţia pentru acest lucru şi unde este greşeala.

„Americanii au făcut un studiu prin care au arătat că din anii ’70 încoace nu consumăm atât de multă mâncare adevărată, ci ronțăim. Ei au numi fenomenul „snacking”. Ne plac numele pompoase, adică sunt produse pe care nu le mănânci cu lingura, vin ambalate în niște pachete. La sfârșitul zilei, niciodată nu vei ști câte migdale sau covrigei ai mâncat. Noi le trecem cu vederea, dar ele dublează sau triplează aportul de calorii dintr-o zi. Chiar dacă sunt dulci sau sărate, aportul de calorii este dramatic, tocmai pentru că sunt uscate și volumul este mic. Migdalele au mai multe calorii decât ciocolata”, a spus Mihaela Bilic la emisiunea „La Măruţă„.