Motivul pentru care Florin Piersic detestă ca oamenii să i se adreseze cu „maestre”: „Tudor Arghezi mi-a explicat de ce nu trebuie să mai folosesc niciodată acest apelativ”

Marele actor Florin Piersic a dezvăluit motivul pentru care nu îi place să i se spună "maestre". Totul a început în momentul în care l-a întâlnit pe marele scriitor Tudor Arghezi, căruia i s-a adresat cu acest apelativ.

16 apr. 2022, 10:30
Motivul pentru care Florin Piersic detestă ca oamenii să i se adreseze cu „maestre”: „Tudor Arghezi mi-a explicat de ce nu trebuie să mai folosesc niciodată acest apelativ”

Întâlnirea dintre Florin Piersic şi Tudor Arghezi este una dintre amintirile cu o mare încărcătură emoţională, care nu se vor şterge vreodată din memoria marelui nostru actor. În emisiunea transmisă pe canalul de YouTube al lui Dan Negru, moderată de realizatorul TV şi de părintele Constantin Necula, Florin Piersic a povestit cum a decurs întâlnirea dintre el şi Arghezi.

Florin Piersic şi Tudor Arghezi, întâlnire memorabilă: „Mi-a explicat de ce să nu mai folosesc niciodată apelativul ‘maestre’ atunci când vorbesc cu el”

Întâlnirea a început cu o stângăcie din partea actorului, aflat în dificultatea de a nu şti cum să i se adreseze scriitorului. Acela a fost momentul în care Florin Piersic a decis să nu mai accepte ca cineva să i se mai adreseze cu apelativul „maestre”.

Am fost invitat de Mitzura Arghezi, fiica marelui poet, la casa unde locuiau, la Mărţişor. ‘Tata vrea să te vadă neapărat că te-a văzut în mai multe spectacole şi vrea să pună mâna pe tine’, mi-a zis Mitzura. Când am ajuns, pe un trotuar l-am văzut pe Arghezi venind către mine. Nu mi-am imaginat niciodată că poate să fie atât de mic.

Citeste si Ce pensie încasează Florin Piersic. Suma este una scandaloasă

M-am închinat dumnealui şi i-am zis: ‘Nici nu ştiu cum să mă comport cu dumneavoastră, iubite, minunatul nostru poet, maestre. Nici nu ştiu cum să vă spun’. ‘Mie să nu-mi spui maestre că dacă suntem 20 de artişti la o masă şi spui maestre, toţi întorc capul’, mi-a spus Arghezi.

I-a povestit lui Radu Beligan această întâmplare şi îmi zice: ‘Îmi place grozav ce mi-ai spus, bravo lui Arghezi, dar mie poţi să-mi spui maestre în continuare că şi aşa mă trag toţi de şireturi’. Aşa că spuneţi-mi Florin că eu aşa sunt obişnuit să mi se spună, Florin. Constantin Parascan, care a fost directorul bojdeucii Creangă şi acum e profesor la Bacău, e singurul care niciodată nu îmi spune Florin, îmi spune Florin Piersic. Oamenilor cu care mă întâlnesc le spun: „Spuneţi-mi Florin, nu domnule Florin, nu Florin Piersic’. Adevărul este că eu sunt foarte îndrăgostit de oameni”, a dezvăluit marele nostru actor în interviul acordat lui Dan Negru.

Citeste si Dan Negru, lecție de viață după interviul cu Florin Piersic: „Banii pot cumpăra un câine, dar nu-l pot face să dea din coadă”