Motivul pentru care o bunică a refuzat să mai aibă grijă de nepoți: „Vreau să mă vadă ca pe bunica ei, nu ca pe bonă”

O bunică care s-a simțit obligată să aibă grijă de nepoții ei și-a dorit să-și recapete viața și a încetat să mai facă asta.

12 dec. 2023, 18:28
Motivul pentru care o bunică a refuzat să mai aibă grijă de nepoți: „Vreau să mă vadă ca pe bunica ei, nu ca pe bonă”
De ce a feruzat o bunică să mai aibă grijă de nepoții ei

Marjorie Hershberg, o bunică în vârstă de 66 de ani, s-a pregătiti pentru ceea ce credea că va fi o conversație incomodă cu fiica ei, Michelle Curtis. Femeia a început să își facă griji că nepoata ei de 4 ani, Maisie, era confuză în provința rolului pe care bunica îl avea în viața ei.

„Ea credea că are două case separate, a mea și a părinților ei”, a spus aceasta, care își amenajase a doua și a treia cameră în casa sa pentru Maisie și fratele ei, Aidan.

Decizia ei a fost determinată de faptul că nepoata spunea „Să mergem la casa mamei”, în loc de „Să mergem la casa mea”.

Hershberg, care avea grijp de nepoții săi în fiecare zi, a declarat pentru Business Insider că a împărtășit îngrijorările cu fiica ei, în vârstă de 38 de ani, care lucra cu normă întreagă.

Citește și: Scrisoarea emoționantă a micuței Naty, fetița care i-a cerut lui Moș Crăciun turtă dulce și cremă de mâini pentru bunica. ”Stă mereu în frig”

„Am spus că nu fac un serviciu nici uneia dintre ele, deoarece Maisie nu era sigură de casa cărei persoane aparține”, a spus bunica. Aceasta a menționat că, „deși se simțea vinovată”, i-a spus lui Curtis că nu era sănătos pentru întreaga familie.

„Am mai spus că sunt epuizată, să am grijă de copii atât de mici mă epuizează”, a adăugat Hershberg.

Hershberg oferă sfaturi și altor bunici care se simt vinovate în cadrul afacerii sale de life coaching, Ea a spus că, deși inițial Curtis a fost surprinsă, fiica ei a înțeles și a acceptat necesitatea de a stabili limite.

„I-am spus: ‘Vreau ca Maisie să mă vadă ca pe bunica ei, nu ca pe bonă’”, a mai spus Hershbrg, fostă profesoară.

Discuția a condus la angajarea unei bone și la acordul de a apela la bunică doar în caz de urgență.

„Sunt complet de acord cu asta”, a spus Hershberg, adăugând că această înțelelgere i-a oferit flexibilitate și libertate să se bucure de îanintarea în vârstă.

Citește și: Lacrimi și suferință pentru bătrânii uitați ai României. Bunica Margareta încă speră că acest Crăciun o să fie mai bun: „Am în pungă niște zahăr. Iau câte o linguriță noaptea”

„Îi iubesc cu adevărat pe nepoții mei”, a spus ea, „dar și soțul meu și cu mine avem o viață”.

Hershberg, care acum lucrează ca life coach, a spus că a întâlnit și alți bunici care se aflau într-o situație dificilă.

„Pe de o parte, ei doresc să își ajute copiii, pe de altă parte, se simt vinovați pentru dorința lor de a avea propriul lor spațiu”.

Aceasta a menționat că a lansat serviciul său de consiliere online, Guilty Grandma’s Coaching, pentru a ajuta pe cei din generația sa să arbordeze cu tact această problemă: „Am trăit această eperiență. Simt că sunt într-o poziție în care pot ajuta persoanele în vârstă să găsească un echilibru”.