Motivul șocant pentru care e bine să bagi hârtia igienică în frigider! Nu o să-ți vină să crezi că e posibil

Cel mai probabil nu ți-ai imaginat că hârtia igienică ar putea fi folosită și pentru altceva. Trucul pe care urmează să ți-l prezentăm te va șoca cu siguranță. Iată care este motivul pentru care este indicat să bagi un sul de hârtie igienică în frigider.

14 iun. 2023, 14:22
Motivul șocant pentru care e bine să bagi hârtia igienică în frigider! Nu o să-ți vină să crezi că e posibil
Motivul șocant pentru care e bine să bagi hârtia igienică în frigider! Nu o să-ți vină să crezi că e posibil

În mod clasic, hârtia igienică are o întrebuințare clară, însă ea poate fi folosită și pentru alte lucruri, iar unele dintre ele cu siguranță te vor surprinde. Cu toate că locul ei este la baie, poți pune un sul în frigider sau în sertarul cu legume și fructe. Află ce se va întâmpla cu el dacă îl stropești cu oțet apoi îl lași printre alimente.

Citește și: Cât rezistă carnea de pui în frigider. Care sunt semnele că s-a stricat și nu ar trebui să o consumi

Acesta este un truc care te va șoca în totalitate! În primul rând, nu este neapărat necesar ca sulul să fie întreg. În al doilea rând, este foarte important să îl stropești cu oțet. Dat fiind că hârtia igienică are un anumit grad de porozitate și o anumită consistență, aceasta are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute. Acest truc este folosit în mod frecvent de către angajații din industria HoReCa, care apelează zi de zi la sulul de hârtie igenică. Este necesar doar să găsești un loc potrivit în electrocasnic și ai rezolvat problema.

Acest truc va fi extrem de util atunci când, de exemplu ai în frigider un anumit aliment care emană un miros neplăcut. Acest truc te va ajuta să eviți ca alimentele din jur „să prindă miros”. Mai mult de atât, sulul de hârtie igenică te va ajuta să menții un mediu uscat, dat fiind că aceasta poate reține umiditatea.

Când trebuie schimbat sulul de hârtie igenică din frigider

Totuși, trebuie să știi că acesta trebuie schimba neapărat la fiecare trei săptămâni. Mai mult de atât, este foarte important ca sulul de hârtie igienică să fie nou, nu adus din baie sau din alte medii care ar putea fi contaminate cu bacterii.Hârtia poate fi pusă și-n sertarele în care deții anumite alimente, nu doar în frigider. Nici prin cap nu ți-ar fi trecut câte trucuri există și pe care mulți le folosesc, fără să spună.

Există trucuri cu hârtia igienică prin care să păstrezi și legumele proaspete mai multă vreme. De exemplu, pentru ca morcovii să nu devină maronii, să nu se strice în pungă, atunci poți lua hârtie de bucătărie sau de la baie, îi acoperi, apoi îi pui înapoi în ambalaj. Astfel, legumele nu vor deveni moi. Același truc se poate aplica și la spanac sau salata verde. Poți să pui hârtie și în sertarul în care ții legumele și fructele. Acestea își vor lăsa apă, iar întreaga umiditate va fi absorbită în acest mod. În acest mod, mâncarea nu se va strica.

Citește și: Românii care păstrează roșiile în frigider trebuie să știe asta. De ce nu e bine să le ții la rece