MRU i-a spus preşedintelui că ARD ar fi avut nume pentru funcţia de premier

Purtătorul de cuvânt al Forţei Civice, Smaranda Vornicu, a declarat, luni, că la întâlnirea de la Cotroceni partidele din ARD au spus că nu are o propunere pentru prim-ministru, iar reprezentanţii UDMR au precizat că vor susţine persoana propusă de majoritate.

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 09:33
MRU i-a spus preşedintelui că ARD ar fi avut nume pentru funcţia de premier

Potrivit Smarandei Vornicu, participantă la întâlnirea de la Cotroceni, singura propunere de premier a fost Victor Ponta, susţinut de PSD, PNL, PC, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale.

Smaranda Vornicu a precizat că, la întâlnirea de la Cotroceni, liderul Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu i-a spus preşedintelui că ARD ar fi avut nume pentru funcţia de premier, dar, „date fiind conjunctura şi majoritatea”, reprezentanţii ARD se vor abţine de la acest lucru.

Ea a arătat că, după discuţia privind desemnarea premierului, preşedintele Traian Băsescu a ţinut un mic discurs în care a atras atenţia majorităţii, printre altele, că în ianuarie urmează raportul CE pe MCV, iar în martie Consiliul JAI în care urmează să se discute despre aderarea la Schengen, el arătând că reprezentanţii majorităţii au responsabiltiatea de a rezolva cererile de ridicare a imuntăţii care să permită anchetarea respectivilor parlamentari.

Potrivit Smarandei Vornicu, preşedintele Traian Băsescu a precizat că, date fiind programele de integrare europeană şi o serie de proceduri, el trebuie să lucreze împreună cu majoritatea parlamentară.

Preşedintele Băsescu le-a mai spus reprezentanţilor partidelor, luni, că a avut o întâlnire cu Ponta, Antonescu şi Dragnea „ca oameni normali, la opt seara” şi că vrea să repete întâlnirea după sărbători, pentru că trebuie să lucreze cu majoritatea.

Preşedintele Traian Băsescu a comentat întâlnirea pe care a avut-o cu primul ministru, preşedintele Senatului şi domnul Dragnea şi ne-a spus: «Ne-am întâlnit ca oameni normali, la opt seara. Eu trebuie să lucrez cu majoritatea, eu am de gând să o repet după sărbători, să am întâlniri şi cu partidele de opoziţie». Preşedintele a recomandat majorităţii parlamentare să ocrotească opoziţia, pentru păstrarea echilibrului democratic”, a relatat Smaranda Vornicu.

„Preşedintele a spus că nu vrea să fie trataţi diferenţiat cei de la opoziţie, că nu vrea să audă glume că au fost trimişi la balcoane”, a mai spus Smaranda Vornicu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat la întâlnirea de la Cotroceni că PDL nu are o propunere de prim-ministru, a arătat Vornicu.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus participanţilor că se va gândi şi în jurul orei 12:00 va anunţa numele premierului.

„Noi am fi dorit să facem o propunere care să corespundă cu profilul făcut de Traian Băsescu, cu ceva vreme în urmă, o persoană care să fi dovedit că are o puternică afinitate pro-europeană. Reprezentanţii ARD nu au făcut nicio propunere, inclusiv UDMR nu a făcut o propunere, ci a declarat că susţine pe cel care îl va propune majoritatea”, a mai spus Smaranda Vornicu.