Multe dintre alimentele consumate la micul dejun sunt nocive

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Specialiştii spun că persoanele care sar peste micul dejun au rezistenţa scăzută, iar creierul nu le va funţiona la capacitatea maximă. Foarte important este însă şi ce mâncăm.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 10:20
Multe dintre alimentele consumate la micul dejun sunt nocive

Majoritatea alimentelor pe care le consumăm în mod obişnuit la micul dejun ne fac rău fără să ştim. Ouăle, tartinele cu brânză topită sau margarină, dar şi cerealele pot face mai mult rău decât bine, arată ultimele studii în domeniu.

Cerealele expandate cu tot felul de zaharuri sau ciocolată sunt un fel de bomboane, susţin unii specialişti. Într-un experiment, americanii au pus fulgi de porumb într-un vas cu apă, iar deasupra a fost plimbat un magnet. Fulgii au fost atraşi de magnet, ceea ce a dus la concluzia că aceştia ar conţine fier.

Nici cafeaua de dimineata nu este recomandată. Aceasta nu conferă energie organismului, ba mai mult, pune ficatul la lucru, consumând astfel mai multă energie.

Specialistii în nutriţie susţin că au făcut demersuri pentru ca populaţia să cunoască exact calitatile nutritive ale fiecărui aliment. Fără succes, însă. Aceiaşi nutriţionişti spun că există şi alimente care n-ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică. Printre acestea, nucile, care, consumate frecvent, previn infarctul miocardic şi alunele, care conţin acizi graşi esenţiali pentru buna funcţionare a creierului.