Murături asortate, reţeta lui Vlăduţ. Îţi ies delicioase

Murături asortate, reţeta lui Vlăduţ. Bucătarul de la Neaţa cu Răzvan şi Dani are o reţetă delicioasă de murături asortate.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 16:24
Murături asortate, reţeta lui Vlăduţ. Îţi ies delicioase

Murături asortate, reţeta lui Vlăduţ. Ingrediente

gogonele verzi
gogonele ușor pârguite
castraveciori
morcovi
rădăcină de țelină
frunze de țelină
conopidă
varză albă
varză roșie
hrean
usturoi românesc
ardei iute
boabe de muștar
boabe de piper
boabe de coriandru
apă
1 lingură de sare grunjoasă/ 1 l apă

Murături asortate, reţeta lui Vlăduţ. Mod de preparare

Alegem legumele cele mai sănătoase şi cele mai proaspete. Varza se feliază grosier, conopida se desface în buchețele, țelina se curăță și se taie în felii groase, usturoiul se curăță, iar hreanul se curăță și se taie în fâșii. Gogonelele și castraveții rămân întregi.

Pe fundul borcanelor se așază frunze de țelină, fâșii de hrean și boabe de muștar, cam 1 plic la borcanul de 15 l. Se îndeasă apoi legumele, se mai strecoară printre ele fâșii de hrean, frunze de țelină, căței de usturoi și câte 1 ardei iute, roșu. Cantitățile de legume pentru rețeta de murături asortate nu se măsoară, important este să nu se pună foarte multă varză roșie pentru a nu influența prea mult lichidul, predominante să fie exact legumele care ne plac murate, dar totuși punem și din celelalte pentru a se împrumuta aromele.

Se fierbe apa cu sarea și se lasă la răcit. Vom aprecia din ochi o cantitate de apă, pentru că dacă încercăm să o măsurăm punând apă în borcane și apoi scurgând-o, nu vom mai avea semințele de muștar la baza borcanului, care vor migra spre ieșire. Acestea au un important rol în conservarea legumelor.

Se pune apa sărată și bine răcită peste legume și se lasă borcanul descoperit timp de o săptămână, abia apoi se va închide cu capacul din dotare și se va trece în cămară. Pe parcursul săptămânii, borcanul se mai agită prin rotire, potrivit a1.ro. 

Citeşte şi Castraveţi muraţi în oţet, reţeta preferată a gospodinelor. Cum să-ţi iasă delicioşi