Nancy Pelosi trimite actul de acuzare a preşedintelui american Donald Trump în Senatul american

Şefa democraţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, a dat vineri undă verde trimiterii actului de acuzare a preşedintelui Donald Trump în Senat. Documentul este necesar pentru deschiderea procesului de destituire a preşedintelui american, informează AFP.

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 19:23
Nancy Pelosi trimite actul de acuzare a preşedintelui american Donald Trump în Senatul american

Democraţii şi republicanii au păreri diferite cu privire la punerea sub acuzare, la 18 decembrie, a preşedintelui american Donald Trump, de către majoritatea democrată din Camera Reprezentanţilor. Trunp este acuzat pentru „abuz de putere” şi „împiedicarea bunei activităţi a Congresului” în dosarul privind Ucraina.

Democraţii îl acuză pe Donald Trump că a abuzat de puterea sa, cerând Ucrainei să-l ancheteze pe Joe Biden, un potenţial rival la alegerile prezidenţiale din noiembrie. La rândul său, Trump denunţă o „mascarad㔺i susţine că este nevinovat.

Un proces urmează să fie organizat în Senat, unde republicanii sunt majoritari, pentru a decide sau nu destituirea sa. Dat fiind faptul că Trump este susţinut de tabăra republicanilor, există şanse mari ca preşedintele să fie achitat.

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a aşteptat mai mult de trei săptămâni până să iniţieze trimiterea actului de acuzare în Senat, aceasta fiind condiţia esenţială pentru deschiderea procesului.

Prin punerea sa sub acuzare, Camera Reprezentanţilor l-a găsit vinovat pe preşedinte „de faptul că a cerut unui guvern străin să intervină în alegerile din 2020 pentru propriul său interes personal şi politic”, a scris Nancy Pelosi.

„Toţi senatorii sunt acum în faţa unei alegeri: să fie loiali preşedintelui sau Constituţiei. Nimeni nu este deasupra legilor, nici măcar preşedintele”, a completat Pelosi.

 

Citeşte şi: Culisele de la Casa Albă: Ivanka o enervează pe Melania, iar Prima Doamnă preferă să doarmă separat de soţul ei