NASA continuă să exploreze planeta Marte în ciuda faptului că toţi angajaţii lucrează de acasă

Publicat: Miercuri, 15 Aprilie 2020 16:22 // Actualizat: Miercuri, 15 Aprilie 2020 16:31 // Sursa: romaniatv.net

Echipa NASA Jet Propulsion Laboratory continuă să exploreze planeta Marte în ciuda faptului că nu a putut să folosească stațiile de lucru de înaltă calitate din birourile din California. 

NASA şi-a trimis cercetătorii să lucreze de acasă încă de la începutul lunii martie, iar pe 20 martie a fost executată prima misiune completă în spaţiu. 

Echipa ar trebui să lucreze în mod normal toţi în aceeaşi încăpere, înconjuraţi de echipamente performante, însă s-au descurcat foarte bine lucrând pe laptopuri obişnuite, folosind simpli ochelari 3D şi comunicând folosind servicii online şi camere web. 

Citeşte şi: Un asteroid de dimensiunea unei case trece miercuri prin apropierea Pământului

Echipa NASA Jet Propulsion Laboratory a putut opera de acasă, în timpul unei convorbiri web, rover-ul NASA Curiosity - care se află la 125 de milioane de mile pe Marte. Cercetătorii au început planificarea acestei misiuni şi au regândit modul cum vor acţiona de la distanţă cu câteva săptămâni înainte de a se retrage toţi în casele lor. 

Căşti, monitoare şi alte echipamente au fost trimise la casele oamenilor de ştiinţă. Programarea fiecărei secvenţe de acţiune pentru rover a implicat 20 de persoane care îndeplinesc comenzi şi în acelaţi timp discută cu alte zeci de persoane. 

"Oamenii comunică pe camere web în grupuri mici", a spus Alicia Allbaugh, care conduce echipa.

Pentru a se asigura că toată lumea este ascultată și se înțeleg reciproc, șeful echipei de operațiuni științifice, Carrie Bridge, vorbește proactiv cu oamenii de știință și inginerii din echipă pentru a închide orice lacune în comunicare.

"Marte nu stă nemișcată. Noi continuăm să explorăm", a mărturisit Bridge. 

Citeşte şi: Imaginile NASA care pot ajuta în noi descoperiri pe Planeta Roşie

Bariera tehnologică a fost una dintre cele mai mari probleme pe care le-au rezolvat. Echipa utilizează de obicei plăci grafice avansate în computere de înaltă performanță atunci când lucrează la instalația JPL NASA din sudul Californiei.

Planificatorii se bazează pe imagini 3D de pe Marte pentru a calcula calea Curiosity pentru a lua și utiliza specificaţiile Google care se schimbă rapid între vizualizările ochiului stâng și drept, iar un laptop obişnuit nu poate face faţă la asta. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carantină cercetare echipamente Marte NASA pandemie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H