Năstase: Se încheie un capitol de mitologie politică

Adrian Năstase a declarat, la România TV, că, în dosarul "Mătuşa Tamara", nu a existat nici o probă de vinovăţie, nici un fel de argument, iar acum se încheie o "legendă"  care s-a bazat pe denunţul unei persoane aflate în închisoare, Genică Boierică.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 13:06
Năstase: Se încheie un capitol de mitologie politică

„S-a dovedit pas cu pas că, în acest dosar, a fost vorba de o construcţie netemeinică, răuvoitoare. Nu a existat nici un fel de argument, nici o probă de vinovăţie. Sunt convins că se termină acum un capitol important în ceea ce priveşte o temă de mitologie politică”, a declarat Năstase.

Fostul premier a explicat că, în ultimele luni, a fost de 90 de ori la ICCJ şi că a existat „o dorinţă pronunţată” a judecătorilor de a-l vedea acolo.

„În jurul dosarului s-a creat o legendă, în 2006. El a pornit de la un denunţ al unei persoane aflată în închisoare, Genică Boierică, care mai avea încă vreo 20 de dosare. El a făcut un denunţ care a fost calificat de cei care i-au făcut testul poligraf, un denunţ simulat. (…)N-au existat practic mărturii de susţinere, nu a existat nicio logică pentru care eu ar fi trebuit să iau un dosar”, a  spus Năstase.

Social-democratul a adăugat că, în 2006, deranja foarte tare ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a devenit victima unei „operaţiuni politice” şi a unui „linşaj mediatic”.

„Băsescu voia alegeri parlamentare, îl deranja majoritatea pe care noi o aveam în Parlament, îl deranja că noi, cei de la opoziţie, aveam preşedinţia Camerelor şi a fost o operaţiune care, în mod evident, a fost instrumentată politic şi dezvoltată într-un linşaj mediatic. Şi şi-a produs efectele. Sentinţa a fost executată în 2006, şi la Hotelul Confort şi în cadrul Parlamentului… Acum se face dreptate într-un dosar care de fapt nu ar fi trebuit să existe”, a conchis Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru faptele de corupţie imputate de procurorii Direcîţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.