Natalia Oreiro suferă de boală extrem de rară. Nu are leac: „Doar 7% din oameni suferă de această afecţiune”

Natalia Oreiro, una dintre cele mai îndrăgite actrițe de telenovele din lume, se luptă cu o boală rară. Maladia a fost descoperită la începutul anilor 2000 și nu are leac.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 10:04
Natalia Oreiro suferă de boală extrem de rară. Nu are leac: „Doar 7% din oameni suferă de această afecţiune”

În vârstă de 43 de ani, Natalia Oreiro a dezvăluit că a fost diagnosticată cu o problemă neurologică rară. Denumită misofonia, maladia a fost descoperită la începutul anilor 2000 și este cunoscută ca sindromul sensibilității la sunete, fiind atât de ordin fizic, cât și psihic. În cazul ei, este vorba de sunetul produs de guma de mestecat sau de pix în timp ce scrie.

Citeşte şi: Natalia Oreiro, apariţie superbă la Festivalul de Film de la Moscova

Este una din acele boli extrem de rare, 7% din oameni suferă de această afecțiune și mulți nici măcar nu știu că o au„, a declarat Natalia Oreiro într-un interviu, adăugând că nu este o tulburare de ordin psihic, ci de ordin neurologic. Artista a mai povestit că sunetele de mestecat gumă ori cele provocate de scrisul cu pixul o deranjează până în punctul în care începe să aibă anxietate, palpitații și frisoane.

Se pare că, din cauza misofoniei, Natalia Oreiro a a fost nevoită să-și amâne concertele pe care le avea de susținut în Rusia, țară unde se bucură de un succes colosal.

Ce este misofonia

Conform medicului Claudio Dresl, membru al Colegiului European de Psihofarmacologie, citat de Web 24 News, misofonia, care înseamnă „frica de sunete’, apare ca simptom într-un spectru larg al tulburărilor anxioase.

Citeşte şi: O mai ştii pe Natalia Oreiro? Uite cum arată acum vedeta de telenovele

Misofonia apare când repetarea unui sunet generează disconfort, iritare, un nivel înalt de anxietate și când pacientul percepe acel sunet ca pe o amenințare. (…) Această problemă este considerată rară pentru că nu intră în domeniul patologicului. Devine patologie când ajunge în punctul în care afectează viața cotidiană a individului. Cazurile ușoare sunt foarte multe, să știți. Cum ar fi, de exemplu, faptul că nu poți adormi noaptea dacă auzi anumite sunete„, a declarat medicul.