Naţionaliştii europeni şi ruşi s-au întâlnit la Viena, în taină, sub auspiciile unui OLIGARH rus

Reprezentanţi ai Frontului Naţional din Franţa (FN), FPO din Austria şi al partidului extremist bulgar Ataka s-au întâlnit la Viena cu ultranaţionalişti ruşi. Întâlnirea a fost găzduită de un oligarh rus.

RomaniaTV.net
09 iun. 2014, 17:09
Naţionaliştii europeni şi ruşi s-au întâlnit la Viena, în taină, sub auspiciile unui OLIGARH rus

Întâlnirea naţionaliştilor europeni a avut loc în mare secret, la Viena, în data de 31 mai, la Palatul Lichtenstein şi a fost organizată de către oligarhul rus Constantin Malofeev.Tema reuniunii a fost „viitorul valorilor fundamentale ale civilizaţiei creştine în Europa, cum ar fi familia”.

Potrivit Tagesanzeiger, liderii Mişcării Eurasiatice au avut o consfătuire la nivel înalt cu populiştii de dreapta, cu aristocraţi şi oameni de afaceri. S-a vorbit şi s-au făcut planuri pentru „salvarea Europei de liberalism şi de lobby-ul homosexualilor„. Concomitent cu această întâlnire, comunitatea gay dansa în piaţa Primariei din Viena, iar pe scenă cânta Conchita Wurst, „femeia cu barbă” de la Eurovision, în cadrul unui bal de caritate pentru bolnavii de SIDA.

În rândul invitaţilor de marcă s-au aflat  ideologul-şef al Mişcării Eurasiatice, Aleksandr Dughin, pictorul naţionalist rus Ilia Glasunov. Din Franţa a venti Marion Marechal-Le Pen, nepoata fondatorului Frontului Naţional, Jean Marie Le Pen, iar din Bulgaria, Volen Siderov, preşedinte şi fondator al partidului de extremă-dreapta Ataka, precum şi extremişti de dreapta din Croaţia, nobili din Georgia şi Rusia, dar şi un preot catolic.

Dar oaspetele de vază al reuniunii a fost Alexandr Dughin, publicist în vârstă de 56 de ani, din Moscova, co-fondator al Partidului Naţional Bolşevic şi ideolog principal al Mişcării Eurasiatice. El susţine şi chiar face propagandă pentru o alianţă europeano-asiatică sub conducerea Rusiei. Multe dintre ideile lui s-au rgăsit şi în discursurile recente ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, după anexarea Crimeii la Federaţia Rusă, relatează publicaţia Tagesanzeiger. Publicaţia mai precizează că Dughin face propagandă face propagandă pentru o alianţă euro-asiatică sub conducerea Rusiei.

Dughin, car are o influenţă  foarte puternică asupra multor consilieri ai preşedintelui rus Vladimir Putin, dădea asigurări în aprilie 2013 că poate conta pe o “coloană a cincea prorusă în Europa”, făcând referire la „intelectuli europeni care vor să întărească propria lor identitate”, preconizând ca Europa să devină un „protectorat” al Rusiei.