Rusia sancţionează zeci de oficiali americani, drept represalii la sancţiunile similare împotriva ei

Rusia a decis să sancţioneze zeci de cetăţeni, companii şi organizaţii din Statele Unite ca represalii la măsurile identice luate de Administraţia de la Washington împotriva unor oficiali ruşi după anexarea Crimeii, a anunţat joi viceministrul rus de Externe.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 14:39
Rusia sancţionează zeci de oficiali americani, drept represalii la sancţiunile similare împotriva ei

Serghei Riabkov a precizat că pe listă se regăsesc şi oficiali americani de rang înalt, dar Rusia nu va publica numele celor vizaţi de sancţiuni „pentru a nu tensiona situaţia”. „De fapt, acest lucru ar intra în contradicţie cu lipsa noastră de interes faţă de adoptarea de sancţiuni ce afectează relaţiile interstatale”, a mai motivat el decizia de a nu divulga lista.

Ucraina reclamă Rusia la CEDO pentru anexarea Crimeii

Riabkov a mai precizat că Rusia nu aplică sancţiuni doar împotriva Statelor Unite, ci tuturor ţărilor care la rândul lor au sancţionat Moscova pentru intervenţia ei în Ucraina, adică şi statelor din Uniunea Europeană plus Canada.

Statele Unite au interzis acordarea vizelor şi au îngheţat activele a circa 20 de responsabili politici ruşi şi a încă cinci oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin. Sancţiuni asemănătoare au fost adoptate şi de UE, dar atât statele europene cât şi SUA s-au abţinut până în prezent să instituie veritabile sancţiuni economice împotriva Moscovei.

Rusia are o LISTĂ secretă cu REPRESALII. Care sunt STATELE şi PERSOANELE vizate

Liderii statelor G7, care s-au reunit miercuri şi joi la Bruxelles, au avertizat Rusia că astfel de sancţiuni economice ar putea fi adoptate dacă guvernul de la Moscova nu contribuie la detensionarea situaţiei din Ucraina, unde rusofonii din est au proclamat independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk şi au pornit o insurgenţă armată.