Nava răsturnată în Portul Midia a fost adusă la ţărm. Cadavrele animalelor vor fi incinerate VIDEO

Nava cu 14.000 de oi, scufundată în Portul Midia la sfârşitul lunii noiembrie, a fost adusă la ţărm. Acum urmează ca animalele moarte să fie încărcate în containere speciale şi transportate la un incinerator în judeţul Tulcea, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 06:03
Nava răsturnată în Portul Midia a fost adusă la ţărm. Cadavrele animalelor vor fi incinerate VIDEO

Operațiunea de scoatere a navei scufundate în portul Midia acum trei luni este la final. Nava cu cele 14.000 de oi a fost adusă la țărm. După ce macaraua plutitoare a adus epava pe linia de plutire, şase remorchere au preluat-o şi au dus-o la cheu.

În zilele următoare va începe operaţiunea de ecarisaj, toată încărcătura de pe navă urmând să fie urcată în containere speciale şi transportată la un incinerator în judeţul Tulcea pentru a fi distrusă.

Citeşte şi: Probleme majore la operaţiunea de recuperare a navei scufundate cu oi. Cablurile de tractare au rupt puntea navei

Câte oi au fost salvate din nava răsturnată în Portul Midia

Doar 254 de oi au fost scoase de salvatori, restul până la 14.000 de animale au murit. Acum autoritățile urmează să repună nava pe poziții, o operațiune extrem de dificilă care va dura cel puțin cinci zile. În tot acest timp pericolul biologic este imens și asta pentru că animalele moarte sunt încă pe vapor.

Citeşte şi:Plângere la DNA în cazul navei răsturnate în Portul Midia. Vaporul morţii a fost supraîncărcat