Ne-am întors în 1981: România, fără medalie la Mondialele de gimnastică

Delegaţia României la Campionatul Mondial de la Tokyo se va întoarce în ţară fără vreo medalie, situaţie care s-a mai petrecut în istorie în urmă cu 30 de ani, la CM de la Moscova (1981).

RomaniaTV.net
16 oct. 2011, 15:45
Ne-am întors în 1981: România, fără medalie la Mondialele de gimnastică

Delegaţia României şi-a îndeplinit obiectivul principal la CM de la Tokyo, ambele echipe calificându-se la Jocurile Olimpice din 2012, însă nu a câştigat vreo medalie, scrie Mediafax.

Rezultatele complete ale României la CM de la Tokyo sunt următoarele:

– echipa feminină, locul 4 (calificată la JO de la Londra);

– echipa masculină, locul 8 (calificată la JO de la Londra);

– finala individual compus feminin: Ana Porgras-locul 6, Raluca Haidu-locul 18;

– finala individual compus masculin: Flavius Koczi-locul 12;

– finala sol masculin: Flavius Koczi-locul 6;

– finala bârnă: Amelia Racea-locul 5, Cătălina Ponor-locul 7;

– finala paralele masculin: Marius Berbecar-locul 6;

– finala sol feminin: Diana Chelaru-locul 8.

Gimnastica românească a mai trecut printr-o astfel de situaţie, doar în urmă cu 30 de ani, la Campionatul Mondial din 1981, găzduit de Moscova. Atunci, echipa feminină a României s-a clasat pe locul 4, la fel ca la ediţia din 2010 şi 2011, iar cea masculină, pe locul 9. Alte rezultate ale gimnaştilor români, la ediţia din 1981, sunt următoarele: – individual compus masculin: Emilian Nicula-locul 24- individual compus feminin: Cristina Grigoraş-locul 5, Rodica Dunca-locul 6, Lavinia Agache- locul 7; – finale masculine pe aparate: niciun sportiv calificat; – finale feminine pe aparate: Lavinia Agache (locul 5 sărituri, locul 7 paralele), Cristina Grigoraş (locul 5, paralele), Rodica Dunca (locul 8, bârnă şi locul 5, sol).

Participarea României la CM de la Tokyo a fost umbrită încă dinaintea startului de accidentări. Înaintea plecării, Sandra Izbaşa a fost prima afectată de o accidentare, urmând la Tokyo, Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Diana Bulimar, dar şi Flavius Koczi, care a suferit o întindere a tendonului ahilian, dar a concurat şi în astfel de condiţii.