Ne pregătim pentru un nou COD PORTOCALIU de NINSOARE şi VISCOL. Vezi anunţul făcut de şeful ANM

PROGNOZA METEO. Ninsoarea şi viscolul se întorc de miercuri, au anunţat meteorologii. Mai mult, este posibil să se instituie un nou COD PORTOCALIU de vreme severă. În judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila este deja stare de alertă, decretată de Guvern.

RomaniaTV.net
27 ian. 2014, 21:23
Ne pregătim pentru un nou COD PORTOCALIU de NINSOARE şi VISCOL. Vezi anunţul făcut de şeful ANM

COD PORTOCALIU de VISCOL. Ninsori abundente în 14 judeţe, inclusiv în Capitală VIDEO

PROGNOZA METEO. Viscolul şi ninsoarea se vor întoarce în sudul şi sud-estul ţării de miercuri dimineaţă. Anunţul a fost făcut de Ion Sandu, directorul ANM, în timpul comandamentului de iarnă de luni seară, de la Guvern.

În cursul zilei de miercuri va fi viscol puternic în sud-estul României, cu probabilitate mare vom avea COD PORTOCALIU în mai multe judeţe din sud-estul ţării, iar în Oltenia va fi cod galben„, a anunţat Ion Sandu.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Nici Capitala nu va scăpa de fenomenele meteo extreme cu care s-a confruntat şi la sfârşitul săptămânii trecute.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Află când scăpăm de ger şi ninsori

Bucureştiul va fi cu COD PORTOCALIU miercuri, iar noaptea spre joi va fi sub cod galben„, a menţionat şeful ANM.

În zonele vizate de avertizările meteo ce ar urma să fie emise marţi, potrivit lui Sandu, vântul va fi foarte puternic, urmând să atingă viteze şi mai mari de 80 km/h, şi este de aşteptat să se depună un strat de 30-40 de centimetri de zăpadă peste cel existent.

De asemenea, joi noapte este posibil ca temperaturile să scadă foarte mult.

PROGNOZA METEO pe trei zile: Vine gerul! Temperaturile scad până la minus 14 grade

„Vor fi mai puţine probleme în timpul viscolelor dacă oamenii înţeleg să nu plece cu maşina. Prin urmare, miercuri şi joi până la prânz să nu se plece la drum. În toate judeţele din sud, cu 90 % probabilitate, mâine va fi emisă avertizare cod portocaliu şi dacă nu se va pleca la drum, autorităţile vor putea să intervină”, a precizat Ion Sandu.