NEBUNIA UNUI AUSTRIAC: Vrea să depăşească viteza sunetului, în cădere liberă VIDEO

Un austriac pasionat de sporturi extreme va încerca să depăşească viteza sunetului, în cădere liberă. Sportivul va plonja, pe 8 octombrie, de la zeci de mii de metri altitudine, deasupra statului american New Mexico.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 13:45
NEBUNIA UNUI AUSTRIAC: Vrea să depăşească viteza sunetului, în cădere liberă VIDEO

Austriacul va sări de la bordul unei capsule presurizate, ce va fi ridicată de un balon cu heliu. La 343 de metri pe secundă, Felix Baumgartner se va îndrepta spre pământ cu viteza unui glonţ. Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă este deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană, Joe Kittinger. El a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

„Să fac un astfel de lucru, să depăşesc viteza sunetului şi să bat recordul deţinut de Joe Kittinger este visul meu din copilărie”, a spus Felix Baumgartner.

Austriacul va plonja de la altitudinea record de 36.576 de metri. Coborârea va dura zece minute. În afară de şocul vitezei ameţitoare, costumul special al lui Baumgartner trebuie să reziste la minus 70 de grade. Baumgartner s-a antrenat deja, sărind o dată de la peste 21 de mii de metri altitudine si a doua oară de la aproape 30 de mii de metri. El a atins viteza maximă de 864 kilometri/ oră, înainte de a-şi deschide paraşuta.

Citeşte şi: Coborâre infernală, la limita nebuniei. Cel mai periculos concurs de mountain bike VIDEO