Negocieri blocate între Guvern şi sindicate. Ministerul Muncii nu ştie câţi români primesc salariul minim

Tehnocraţii nu-i mai cheamă pe sindicalişti la negocieri, cel puţin până în luna octombrie, pe motiv că vor să înfiinţeze un grup de experţi care să elaboreze noul sistem de calcul. Potrivit România TV, cei de la ministerul Muncii spun că ei nu ştiu câţi români iau salariul minim şi trebuie să-i numere.

18 aug. 2016, 13:49
Negocieri blocate între Guvern şi sindicate. Ministerul Muncii nu ştie câţi români primesc salariul minim

Reprezentanţii Ministerului Muncii, care ar fi trebuit să stabilească până acum un nou mod de calcul al salariului minim oferă o mulţime de motive pentru care nu au făcut acest lucru.

În acest sens trebuiau să aibă loc mai mai multe întâlniri cu sindicaliştii, însă totul s-a oprit după o singură întrevedere. Potrivit România TV, guvernanţii au luat act de propunerea sindicaliştilor, însă o vor discuta abia la sfârşitul toamnei, până atunci urmând să înfiinţeze o comisie de specialişti care să elaboreze metodologia nouă de calcul a salariului minim.

Mai mult decât atât, tehnocraţii susţin că nici acum nu ştiu câşi români încasează acest salariu minim, aceştia trebuind să fie mai întâi număraţi, după care să se stabileaască impactul bugetar. Cel mai probabil, următoarea întâlnire guvern-sindicate pe tema salariului minim va avea loc la sfârşitul lunii octombrie.