NEGOCIERILE între palestinieni şi israelieni au fost RELUATE, la Cairo

Negocierile indirecte între israelieni şi palestinieni de la Cairo mediate de Egipt au fost reluate miercuri, în ultima zi a încetării focului în Fâşia Gaza, a anunţat delegaţia palestiniană, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
13 aug. 2014, 10:45
NEGOCIERILE între palestinieni şi israelieni au fost RELUATE, la Cairo

‘Situaţia este extrem de sensibilă şi sperăm să ajungem la un acord înainte de miezul nopţii’, însă ‘delegaţia israeliană care negociază cu noi este dominată de sentimentul că suntem divizaţi’, a declarat Azzam al-Ahmed, şeful delegaţiei palestiniene.

‘Noi apărăm interesele şi viitorul poporului palestinian’, a adăugat el. Din delegaţie fac parte, pe lângă reprezentanţii Autorităţii Palestiniene – guvernul palestinian -, importanţi responsabili ai grupării islamiste Hamas – care controlează Fâşia Gaza şi care este principala ţintă a ofensivei israeliene – şi ai Jihadului Islamic.

Citeşte şi Un primar apropiat de Jobbik spânzură manechine care ar fi lideri israelieni FOTO

Pe de altă parte, miercuri dimineaţa, cinci persoane au fost ucise, între care şi un jurnalist străin, în Gaza în timpul unei operaţiuni de neutralizare a unei rachete israeliene, potrivit serviciilor de salvare palestiniene.

Citeşte şi Fidel Castro denunţă FASCISMUL din Fâşia Gaza

‘Mai mulţi genişti au fost omorâţi în timpul unei operaţiuni de neutralizare a unei rachete israeliene la Beit Lahyia, între care şi un jurnalist străin’, a declarat Iyad al-Bouzam, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Gaza, în timp ce serviciile de salvare au anunţat că cinci persoane au fost ucise şi mai multe grav rănite în incident.