Nelu Tătaru, anunţ despre redeschiderea şcolilor: „La sfârşitul lunii august vom spune ce putem face în 15 septembrie”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a explicat, luni, că o decizie cu privire la modul în care va începe anul şcolar 2020-2021 va fi luată abia la sfârşitul lunii august. Redeschiderea şcolilor va depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus în ţara noastră.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 20:01

„Noi adaptăm evoluția din apropierea anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, și vom spune ce putem face în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim așadar tot ce înseamnă măsuri”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a explicat că autorităţile vor gestiona perioada de vară şi vor evalua fiecare etapă.

„În apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului școlar.

De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan este o comisie mixtă – Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre, până la cele mai bune”, a precizat Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Ministrul Sănătăţii: „Nu mai avem acum pârghii ca să controlăm epidemia”

De asemenea, Nelu Tătaru a mai spus că speră să nu existe o creștere exponențială a cazurilor, avertizând că în lipsa pârghiilor, transmisia comunitară a virusului se va accentua. 

„Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a spus Nelu Tătaru.

Ministerul Educației a înființat, de asemenea, un grup de lucru care analizează diferite variante în care poate fi organizată deschiderea anului școlar și continuarea cursurilor, după data de 16 septembrie.

Nelu Tătaru, despre coronavirus. „Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei”