Nelu Tătaru, despre coronavirus. „Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei”

Nelu Tătaru a avertizat că ar putea urma valul doi al pandemiei de COVID-19 odată cu măsurile de relaxare a restricţiilor pentru populaţie. Ministrul Sănătăţii a mai precizat că recomandă menţinerea izolării pentru persoanele infectate cu noul coronavirus, chiar dacă această măsură nu mai este una obligatorie.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 17:19
Nelu Tătaru, despre coronavirus. „Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei”

„Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei. (…) Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a afirmat Nelu Tătaru, luni seara, la postul Digi 24, citat de News.ro.

Ministrul Sănătăţii, sfaturi pentru copiii care se vor întoarce la şcoală

Întrebat ce sfaturi are pentru copiii care ar urma să revină la şcoală peste câteva luni, ministrul Sănătăţii a explicat că există un grup de lucru la nivelul Ministerului Educaţiei, în care este implicat şi vicepremierul şi alţi factori decizionali, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului şcolar.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea cum prognozăm şi începutul anului şcolar. Există o comisie la nivelul Ministerului Educaţiei care pregătesc cum vor gestiona începutul anului şcolar. Noi ne adaptăm şi pregătim în acest moment tot ce înseamnă măsuri… (Sfatul este – n.r.) Cel precaut”, a explicat Tătaru, conform sursei citate.

Nelu Tătaru: „Ne-am bucurat cam devreme”

Ministrul Sănătăţii a afirmat că „ne-am bucurat cam devreme” şi a exclus o nouă măsură de închidere a teraselor. Nelu Tătaru a spus, însă, că rămâne de văzut cum va fi pregătită deschiderea restaurantelor.

„Noi avem de gestionat o a doua cocoaşă a acestui registru pandemic. Ne-am bucurat cam devreme. Mă refer şi la restaurante şi la terasele pe care le-am deschis, sunt piscine închise. În acest moment nu putem discuta despre acest lucru (o posibilă închidere a teraselor – n.r.), dar putem amâna restul de măsuri de relaxare. Vom ajunge la un moment într-o transmitere exponenţială, când vor veni foarte multe cazuri de la o zi la alta şi atunci sistemul nu va putea gestiona în primirea altor pacienţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

Dr. Alexandru Rafila, avertisment despre coronavirus pentru românii care merg în vacanţă pe litoral. „Dacă mergi la club, se ia”

Recomandări pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus

De amsenea, Nelu Tătaru a mai spus că recomandă păstrarea izolării de către cei cărora le-a ieşit pozitiv testul pentru COVID.

„Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a menţionat Tătaru.

Nelu Tătaru, avertisment despre răspândirea coronavirusului: „Transmiterea comunitară se va accentua”