Nelu Tătaru anunţă record la UPU în ultima lună

Ministrul Sănătăţii a anunţat, vineri, un record al pacienţilor care s-au prezentat la Unităţile de Primire Urgenţe. În perioada 15 septembrie-15 octombrie numărul persoanelor la s-au prezentat şa UPU a fost în jur de 255.000. 

16 oct. 2020, 09:11
Nelu Tătaru anunţă record la UPU în ultima lună

„Noi ne-am făcut evaluările și le facem în fiecare zi. V-aș da o statistică în condițiile în care în perioada 15 septembrie – 15 octombrie s-au prezentat la Unitățile de Primire – Urgențe în jur de 255.000 de pacienți, la internare rămânând în jur de 67.000. Aici ne referim la patologie non-COVID, majoritatea 90%.

Suntem și în acel moment în care avem o previziune în care pacientul cronic, prin neprezentarea la medicul curant sau medicul de familie, duce la o agravare a patologiei. Viitorul îl vedem ca o lipsă de evaluare pe care și-o asumă pacientul, deși condiția trebuie să fie aceea în care avem evaluarea la termenul care trebuie stabilit”, a spus ministrul Nelu Tătaru, în cadrul evenimentului „Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, organizat de DC Media Group.

Nelu Tătaru, mesaj pentru Agenţia Naţională a Medicamentului

Nelu Tătaru a anunțat ce urmează să se întâmple, în contextul avizelor date cu întârziere de Agenția Națională a Medicamentului pentru diverse studii.

„Este o mare problemă. Noi am făcut o evaluare. Veţi vedea în următoarea perioadă o schimbare de structură şi o schimbare de conducere, prin prisma atât a studiilor, prețurilor, cât şi a evaluării prezenței medicamentelor pe piaţă şi soluţiilor pe care le putem găsi”, a mai spus Nelu Tătaru. 

Citeşte şi Nelu Tătaru: Dacă s-ar respecta aceste reguli, în două-trei săptămâni ar putea fi înregistrată o estompare a cazurilor COVID