Nelu Tătaru: Elementul „şcoală” nu este cel care face infectarea

Ministrul Sănătăţii a declarat că nu şcoala este responsabilă pentru numărul mare de cazuri de coronavirus din ultima perioadă. Cu toate acestea, potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educaţiei, 3.014 școli și grădinițe sunt închise, iar cursurile acestora se desfășoară online. Alte 4.894 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2-hibrid.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 07:21
Nelu Tătaru: Elementul „şcoală” nu este cel care face infectarea

„Componenta „școală” a însemnat 6-6,5% din tot ce înseamnă grupa de vârstă 0-19 ani, cu o componentă, săptămâna trecută, pe care o avem de 4.000 de copii infectați între 0-9 ani și de 7.000 și ceva între 10-19 ani. Elementul „școală” nu este în sine… este cel mai bine reglementat, ca să spunem așa, dar drumul până la școală, drumul de la școală, acei părinți care așteaptă în grupuri la poarta școli cele 4 ore până termină copiii și perioada de după amiază…

O să mergeți la școli le din cartiere sau din provincie și o să vedeți că așa se întâmplă. Apoi trebuie să ne amintim transportul până la școală și transportul de la școală. Deci elementul școală nu este cel care face infectarea”, a spus Nelu Tătaru la B1 tv. 

Peste 3.000 de şcoli şi grădiniţe în scenariul roşu. S-au schimbat din nou scenariile de funcţionare a unităţilor şcolare

Ministerul Educaţiei a anunţat că la data de 26 octombrie se înregistrează următoarea situație:

– 9.748 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.894 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 3.014 unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 3.014 școli aflate în această situație, 382 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 2.632 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

BILANŢ coronavirus 26 octombrie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat că 823 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi la Terapie Intensivă. O altă raportarea îngrijorătoare se referă la numărul cazurilor noi a ajuns la 2844 după efectuarea a 8.700 de teste în ultimele 24 de ore. Alte 79 de persoane infectate cu virusul SARS-COV2 au murit.

Citeşte şi Nelu Tătaru: „Paturile ATI se eliberează prin vindecare sau deces. Sperăm ca la sfârşitul lunii să avem încă 200 de paturi”


loading...
Partenerii noștri