Ministrul Sănătăţii a dezvăluit ce medicament l-a ţinut sănătos în pandemia de COVID-19

Nelu Tătaru a declarat, luni, că un medicament "simplu" îl ţine sănătos, cu toate că se plimbă dintr-un focar într-altul de la momentul izbucnirii pandemiei de COVID-19. Ministrul Sănătăţii a explicat că ia un paracetamol ori de cât ori care suspiciuni privind modul în care s-a protejat sau simte o simplă congestie nazală.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 21:15
Ministrul Sănătăţii a dezvăluit ce medicament l-a ţinut sănătos în pandemia de COVID-19

Tătaru a vorbit şi despre regulile pe care le respectă pentru a se menţine sănătos: mănâncă fructe şi consumă multe lichide.

„Respect niște reguli, încerc să mănânc sănătos, iar în condițiile în care într-adevăr am fost într-un focar și, eu știu, posibilitatea este, iau un paracetamol simplu. Doar dacă mi s-a părut ceva iau un paracetamol simplu. Portul măștii provoacă o congestie nazală, iar în acele momente în care simt acele fenomene strict de congestie nazală iau un paracetamol. Prefer să iau un paracetamol atunci când simt că acea congestie nazală este mai importantă.

Eu port masca trei sferturi din zi, iar paracetamolul îl folosesc ori de câte ori simt acea congestie nazală. În rest, mănânc sănătos, beau multe lichide și mănânc fructe. Nu iau vitamine, suplimente sau alte pastile”, a declarat Nelu Tătaru, la postul B1 TV, citat de Ştiripesurse.

Nelu Tătaru: „Paturile ATI se eliberează prin vindecare sau deces. Sperăm ca la sfârşitul lunii să avem încă 200 de paturi”

Ministrul Sănătății susține că în prezent sunt pregătite peste 1.200 de locuri pentru Terapie Intensivă, fiind ocupate peste 800. De asemenea, Nelu Tătaru a menționat că până la finalul lunii speră să existe încă 200 de paturi.

Nelu Tătaru vorbeşte despre noi restricţii. „Le impunem local, în fiecare comunitate unde avem o transmitere accentuată”

De asemenea, Ministrul Sănătăţii a declarat, luni, că nu crede că autorităţile vor face „lockdown”, însă ia în calcul varianta impunerii de restricţii la nivel local „în fiecare comunitate unde avem o transmitere accentuată”. Nelu Tătaru mai spune că astfel de măsuri vor fi aplicate până când se va înregistra o scădere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Pacienţii asimptomatici cu COVID-19 vor fi monitorizaţi cu o aplicaţie. Vor afla prin SMS sau e-mail dacă sunt infectaţi