Tătaru, despre cazul bărbatului decedat în Timiş: „Dacă nu suntem atenţi, vom avea mai multe Suceve”. Ministrul anunţă anchete

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri dimineață că vor fi făcute anchete la Timișoara pentru a stabili ce s-a întâmplat în cazul bărbatului de 49 de ani decedat din cauza coronavirusului după ce a mers la două spitale, a fost diagnosticat cu pneumonie, dar nu a fost testat şi nici internat. 

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 06:31
Tătaru, despre cazul bărbatului decedat în Timiş: „Dacă nu suntem atenţi, vom avea mai multe Suceve”. Ministrul anunţă anchete

„Voi face o analiză la tot ce este în teritoriu, eu venind de la Suceava după trei zile, și voi avea o ședință cu grupul de lucru efectiv pentru a vedea care este stadiul evoluției la DSP și la Matei Balș.

Am această informație (despre bărbatului de 49 de ani din Timiș care a decedat – n.red.), azi vom discuta acest caz și vom face și o anchetă. Prioritățile mele: sănătatea bolnavilor, sănătatea românilor în general, siguranța personalului medical.

Citeşte şi: Peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru noul coronavirus. „Oamenii vor fi chemaţi în faţa blocului”

În acest moment, venind din teritoriu, am văzut exact realitatea, siguranța personalului medical rămâne principala armă în acest moment. Un cumul de factori care, dacă nu suntem atenți, vor duce la mai multe Suceve în acest teritoriu. Trebuie avut grijă la precauție, la echipament, la un răspuns corect pe care cel venit la camera de urgență trebuie să-l dea, o anchetă epidemiologică făcută corect, un caz urmărit corect, o testare corectă.

Urmăresc testarea după anchete epidemiologice, iar în măsura în care capacitatea ne permite extinderea acestor anchete, inclusiv a testării și la cazurile cu risc crescut – la vârste, cei instituționalizați precum și la cei care lucrează în sistemul sanitar”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi24.ro. 

Un bărbat infectat cu coronavirus a murit, după ce a fost diagnosticat de pneumonie şi trimis acasă de medicii de la două spitale din Timişoara.

Citeşte şi: Bărbat infectat cu coronavirus, mort după ce a fost trimis acasă de medicii de la două spitale

Încă o persoană infectată cu coronavirus a murit vineri. Este vorba despre o femeie de 80 de ani care era internată la Iaşi. Bilanţul a ajuns astfel la 24 de decese.