Nelu Varga, patronul CFR Clujului, a ajuns la disperare: și-a amanetat apartamentele

De ani de zile se spune că CFR Cluj se apropie de desființare. Totuși, mereu echipa din Gruia „a fost salvată" de câștigarea campionatului și calificarea în cupele europene. În 2023, scenariul negativ pare că amenință mai puternic ca niciodată. Patronul Neluțu Varga a fost nevoit să-și asume niște decizii extreme.

28 apr. 2023, 19:29
Nelu Varga, patronul CFR Clujului, a ajuns la disperare: și-a amanetat apartamentele

CFR Cluj a făcut eforturi financiare majore pentru a obține licența în vederea participării în cupele europene, în sezonul următor. Astfel, Neluțu Varga a fost nevoit să se împrumute pentru a achita datoriile urgente.

Investitorul din Ardeal ar fi împrumutat 1,5 milioane de euro de la un partener de afaceri din Cluj. Varga i-ar fi garantat acestui prieten zece apartamente la schimb, dintr-un bloc ce se află în lucru. De asemenea, Dan Petrescu ar fi contribuit cu 300.000 de euro, pentru a salva CFR de la dezastru, transmis surse ale presei sportive.

De curând, antrenorul s-a plâns de situația nefericită a ceferiștilor.

„E o perioadă grea. Riscăm să nu fim în Europa, ăsta este riscul, asta e realitatea. Dacă termini pe locul al patrulea ești pa! Iar la cum arată lotul meu acum, nu mi se pare că am putea termina pe un loc dintre primele patru”, a avertizat și antrenorul Dan Petrescu, după semifinala pierdută în fața lui Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 0-3.

 

CFR Cluj nu-și mai permite „luxul” transportului cu avionul

 

Pentru a diminua datoriile, CFR Cluj a început să facă economie și să taie din cheltuieli. Clubul a început cu reducerea cheltuielilor de deplasare a echipei.

Echipa lui Dan Petrescu a mers mai mult cu autocarul decât cu avionul, tocmai pentru a diminua costurile de transport. Antrenorul s-a plâns de oboseala acumulată în rândul elevilor săi din acest motiv.

„Am avut mult stres la meciul cu Farul, drumul de la Constanța a fost lung. Ieri am venit de la Cluj, alte 5 ore cu autocarul”, a confirmat Dan Petrescu, după meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

La finalul lui 2022, CFR Cluj a raportat o datorie de 30 de milioane de euro. Cea mai mare parte din debit este reprezentată de creditele pe care Nelu Varga le-a oferit clubului.