NEMAIVĂZUT: Sudul Statelor Unite se confruntă SECETA SECOLULUI GALERIE FOTO VIDEO

În vreme ce valul de frig pune stăpânire pe sudul ţării, California se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimul secol.

RomaniaTV.net
30 ian. 2014, 07:18

În timp ce sudul ţării se confruntă cu un val puternic de frig, în California 17 localităţi sunt pe cale să rămână fără apă din cauza celei mai cumplite secete din ultimul secol.

„Sper în fiecare zi să înceapă să plouă. Rezervele noastre de apă se vor umple din nou, va împrospăta aerul. Cred că este îngrijorător pentru toţi dacă nu se va întâmpla acest lucru”, se plânge un localnic.


Rezervele de apă dulce au scăzut la un nivel record, iar meteorologii le dau veşti proaste americanilor în continuare. Seceta va continua şi în perioada următoare, potrivit România TV.

Citeşte şi Cât de mult rezistăm la ger? Află cum tremuratul şi „pielea de găină” ne protejează la frig

Situaţii fără precedent s-au petrecut şi pe o autostradă din Atlanta, care a devenit pur şi simplu un spaţiu de parcare după ce sute de oameni şi-au abandonat maşinile şi au plecat în căutarea unui adăpost. Oamenii au dat astfel năvală în biserici, posturi de pompieri şi chiar magazine pentru a sta la căldură.

Vezi şi FOTOGRAFIA ZILEI: Iubire în vremea viscolului. Imaginea a strâns mii de like-uri

Aproximativ 8.000 de elevi din statele Alabama şi Georgia au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în sălile de sport ale şcolilor după ce autobuzele au rămas blocate din cauza vremii. Mii de elevi au rămaşi blocaţi în şcoli în urma vremii extreme şi mii zboruri au fost anulate.

Autorităţile nu s-au aşteptat la această vreme extremă şi au fost luate pe nepregătite. În Carolina de Nord, autorităţile au declarat stare de urgenţă. Problema ar fi puţinele echipamente de iarnă care nu pot face faţă acestei vremi. Oraşul New Orleans are de exemplu are doar un singur plug de zăpadă, iar acest oraş are doar trei. Valul de frig a curmat până acum 6 vieţi.