Cu alte cuvinte, grupul german Kärcher completează capacitățile din cele două unități existente în România, la Curtea de Argeș, deschise în 2016, respectiv 2021.
„Inaugurarea fabricii noastre CER 3 marchează o zi importantă pentru Kärcher și un angajament clar față de prezența în România. Decizia de extindere a fost determinată de dezvoltarea continuă impresionantă a CER. Prin această extindere, ne consolidăm competența de producție a aspiratoarelor umede și uscate, a aspiratoarelor profesionale uscate și a mașinilor de spălat pardoseli în Europa și, pentru prima dată, integrăm producția de turbine și filtre fleece pentru aspiratoarele de uz casnic”, a precizat Hartmut Jenner, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului Kärcher.
Vezi și Un colos străin cumpără tot în România. Se extinde în vestul țării cu două fabrici uriașe
Noua fabrică, denumită CER 3, este uriașă: acoperă o suprafață de producție de 15.000 metri pătrați și duce totalul spațiului de producție din România la peste 60.000 metri pătrați, fiind cel mai amplu proiect de acest tip implementat de Kärcher în România până în prezent, cu o investiție totală de 115 milioane de euro.
Prin această decizie se va susține integrarea lanțului de aprovizionare local într-o măsură mai mare și va genera noi oportunități de angajare pentru comunitatea locală.
Fabrica CER 3 va produce, începând cu acest an, un număr semnificativ de mașini profesionale de spălat și uscat pardoseli, pe care Grupul Kärcher le comercializează în Europa, dar și saci sau motoare pentru aspiratoarele Karcher.
„Inaugurarea CER 3 reprezintă un moment crucial atât pentru Grupul Kärcher, cât și pentru CER Cleaning Equipment. Această nouă fabrică nu doar că ne extinde capacitățile, dar deschide și noi oportunități de dezvoltare și inovare, subliniind poziția strategică a complexului de producție de la Curtea de Argeș”, a explicat Ion Bican, Administrator al CER Cleaning Equipment.
Noua uzină CER 3 este una dintre cele mai spectaculoase proiecte implementate de Grupul Kärcher în România până în prezent și din punct de vedere al tehnologiei folosite. Fabrica situată la două ore de București (Curtea de Argeș) folosește tehnologia de rotomoulding, care permite producția de piese din plastic de dimensiuni mari. Unitatea de producție va începe și fabricarea de turbine și filtre fleece utilizate în producția popularelor aspiratoare WD 2 și WD 3.
Un alt element cheie al noii fabrici este includerea unui spațiu dotat cu laboratoare specifice, dedicat testării mașinilor profesionale de spălat și uscat pardoseli.
Citește și Volvo face concedieri! Peste 3.000 de angajați din Suedia, lăsați fără locuri de muncă
Compania Kärcher are peste 17.000 de angajați în peste 85 de țări și mai mult de 170 de filiale. Anul trecut, Kärcher a atins cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa, în valoare de 3,446 miliarde de euro. CER Cleaning Equipment, companie cu peste 1.300 de angajați, este filiala de producție a Grupului Kärcher din România, cu sediul în orașul Curtea de Argeș.
De când a fost înființată, compania a devenit un pilon important în rețeaua globală de producție a Kärcher, specializându-se în fabricarea de echipamente de curățare pentru uz industrial și casnic.
Pe lângă activitatea de distribuție, Kärcher mai produce în România aspiratoare la Curtea de Argeș, unde deține două fabrici, cu o suprafață totală de 45.000 metri pătrați și o capacitate totală de producție de 1,7 de milioane de unități, din care circa 95% merge către export, restul fiind distribuită în țară.