Nepoata unui arhiepiscop italian, antivaccinistă convinsă, a murit de Covid. Pe fotografia sa de profil au rămas cuvintele: „Nu mă vaccinez, nu sunt cobai”

Barbara Fisichella, o antivaccinistă convinsă în vârstă de 52 de ani, angajată la Procuratura din Lodi, a murit din cauza Covid.

28 ian. 2022, 12:27
Nepoata unui arhiepiscop italian, antivaccinistă convinsă, a murit de Covid. Pe fotografia sa de profil au rămas cuvintele: „Nu mă vaccinez, nu sunt cobai”

Femeia era în concediu medical de 10 zile şi a refuzat internarea în spital când membrii familiei au chemat o ambulanţă după ce au văzut-o că se chinuie să respire. Câteva ore mai târziu, cunoscuta antivaccinistă a murit. La 28 noiembrie, pe profilul său de Facebook, ea a postat o fotografie a sa, cu mesajul „Nu mă vaccinez, nu sunt cobai”.

Barbara Fisichella era nepoata arhiepiscopului Rino Fisichella.

Citeşte şi Antivaccinist mort la 27 de ani, după ce şi-a smuls aparatul pentru respiraţie asistată şi a refuzat orice fel de tratament

„A fost singurul angajat nevaccinat pe care l-am avut”, a declarat procurorul din Lodi, Domenico Chiaro, citat de Il Messagero. „Voi, jurnaliștii, trebuie să vă faceți datoria şi să informaţi. Cei care nu se vaccinează chiar riscă să moară, mai ales dacă refuză să se supună și la tratament. Suntem cu adevărat uimiți de dispariția doamnei Barbara. Totuși, acesta este un eveniment care trebuie să-i facă pe oameni să reflecteze, pentru a câta oară?, asupra importanței de a se supune vaccinului și tratamentului împotriva Covid-19”.

O colegă de-a Barbarei a spus, la rândul ei: „Am încercat să o convingem, să o facem să se răzgândească, să facă vaccinul, dar a rămas neînduplecată”. În februarie, ea ar fi trebuit să aleagă între vaccinare și muncă.

Citeşte şi Doi antivaccinişti influenţi au murit la câteva zile unul de altul. Famiile acuză un „atac spiritual al inamicului”